Körfez Geçiş Köprüsünün Tabliyeleri Aralıkta Yerleştirilecek - Son Dakika
Güncel

Körfez Geçiş Köprüsünün Tabliyeleri Aralıkta Yerleştirilecek

Körfez Geçiş Köprüsünün Tabliyeleri Aralıkta Yerleştirilecek

Yalova Valiliği, gazetecilere Körfez geçişi köprüsü inşaatını gezdirdi.

13.11.2015 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova Valiliği, gazetecilere Körfez geçişi köprüsü inşaatını gezdirdi. Köprünün tabliye montajına 2015 yılı Aralık ayında başlanacağı bildirildi.

2 bin 682 metrelik boyu ile dünyanın en büyük 4. asma köprüsü olan Körfez geçişi köprüsü inşaatı devam ediyor. 2016 yılı Mart ayında açılması hedeflenen köprünün ana tabliye montajına ise 2015 yılı Aralık ayında başlanıyor. Yalova Valiliği gazetecilere köprünün son halini göstermek üzere gezi düzenledi. Bir tekne ile köprünün çevresinde gezen basın mensupları, köprünün son durumunu görüntüledi. Gezi sonrasında ise Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yazılı bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, "252 metre kule yüksekliği, 35,93 metre tabliye genişliğine sahip, bin 550 metre orta açıklığı, toplam 2 bin 682 metre boyu ile dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüleri arasında 4. sırada yer alan İzmit Körfez geçişi asma köprüsünde kuzey ve güney ankraj blokları beton imalat ile kule keson temelleri tamamlandı. Kuzey ve güney kule temelleri Mart 2014 'de nihai mevkiinde yerleştirildi. Asma köprü çelik kule bloklarında nihai kot olan + 252.00 metreye ulaşıldı. Ana kablo montajına hazırlık için kedi yolu çalışma platformu montajı tamamlanırken, ana kablo montajı devam etmekte olup, tabliye montajına ise Aralık 2015 ayı içerisinde başlanılacak. Asma köprüdeki imalat çalışmaları iş programına uygun olarak devam ediyor" denildi. - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Körfez Geçiş Köprüsünün Tabliyeleri Aralıkta Yerleştirilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement