Körfez Köprüsü'nde Faciayı Meteroloji Raporu Önlemiş - Son Dakika
Güncel

Körfez Köprüsü'nde Faciayı Meteroloji Raporu Önlemiş

Körfez Köprüsü\'nde Faciayı Meteroloji Raporu Önlemiş

İzmit Körfezi Geçiş Köprüsü inşaatında iki yakayı bir araya getiren kılavuz kablolardan biri kopmuştu. Meteorolojinin bölge için verdiği raporu olası faciayı önledi.

22.03.2015 14:41  Güncelleme: 16:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gebze-Orhangazi- İzmir Otoyolu Projesi'nin İzmit Körfezi'nde yapılan Körfez Geçiş Köprüsü'nde, iki yakayı bir araya getiren ve ana kabloları taşıyacak olan ve 'kedi yolu' olarak adlandırılan kılavuz kablolardan birinin kopmasının ardından İzmit Körfezi halen gemi giriş ve çıkış trafiğine kapalı tutuluyor. Kazanın ardından hava koşullarının da düzelmesiyle uzmanlar kopmanın nedenini belirlemek için incelemelerini sürdürüyor. Öte yandan dün meteorolojinin 'Denizde şiddetli dalgalanma bekleniyor' şeklindeki raporu üzerine dün çalışma yapılmamasının kararlaştırılmasının faciayı önlediği ortaya çıktı.

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyol projesinin İzmit Körfezi Geçiş Köprüsü inşaatında iki yakayı bir araya getiren ve şubat ayında çekilerek üzerine geçici yürüyüş yolu (kedi yolu) montajına başlanan 150 metre yükseklikteki kılavuz kablolardan doğu yönündeki hat, dün saat 15.30 sıralarında Yalova Hersek Burnu'ndaki kuleden kopmuştu.

ÖLEN YA DA YARALANAN OLMADI

Montajının büyük bir bölümü tamamlanan kedi yolu ile birlikte toplarca ağırlığındaki kablo İzmit Körfezi'ni boylu boyunca kaplarken, şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı.

METEOROLOJİNİN RAPORU KURTARDI

Normalde hafif rüzgarlı ve yağışlı havalarda da çalışma yapılan Körfez Köprüsü'nde, dün de çalışma yapılabilmesi için meteorolojiden rapor istendi, meteoroloji, yağışla birlikte denizde aşırı dalgalanma olacağı yönünde uyarıda bulununca bir gün öncesinden Cumartesi günü için çok az bölümü kalan kedi yolu montaj çalışmalarının yapılmaması kararlaştırıldı. Meteorolojinin raporunda, yaklaşık 150 metre yüksekte çalışmanın değil, sayıları her gün 30 ile 50 arasında değişen personeli gemi ayaklarına götürecek küçük botların denizdeki aşırı dalgalanma nedeniyle ayaklardaki iskelelere yanaşmada sorun yaşayabileceği dikkate alındığı, bu sayede de olası bir faciadan dönüldüğü belirlendi.

UZMANLAR İNCELEMEDE

Köprüdeki bu beklenmedik kaza nedeniyle yerli ve yabancı uzmanlar ile Ankara'dan gelen bakanlık uzmanları bugün küçük teknelerle her iki yakadaki ayaklara giderek teknik inceleme başlattı.

Yalova Hersek Burnu'ndaki kulenin doğu tarafındaki bağlantıda meydana gelen hattın neden koptuğu konusunda henüz bir açıklama yapılmadı.

KÖRFEZ GEMİ TRAFİĞİNE KAPALI

Dün saat 15.40'dan itibaren gemi giriş çıkışına kapatılan İzmit Körfezi'nde gemi trafiğinin ancak kopan kılavuz kablonun tamamen kaldırılması veya deniz altında belirli bir noktaya çekilip emniyetli bir hat oluşturulduktan sonra normale döneceği belirtiliyor. İzmit Körfezi'ne giren, yükünü boşaltıp bazıları yeni yük alarak çıkış yapmak isteyen birçok gemi demirleme alanlarında bekliyor.

İzmit Körfezi'ne yük getirmekte olan gemiler de Körfez'in diğer giriş noktalarında Liman Başkanlıkları tarafından belirlenmiş bölgelerde demir atmak zorunda kaldı. Köprü inşaatının bulunduğu bölgede küçük tekneler kontrollü bir şekilde geçiş yapabiliyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Körfez Köprüsü'nde Faciayı Meteroloji Raporu Önlemiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • hamza: bu konuya hayret ediyorum koskoca halat nasıl kopar inanmak icin birazcık saftirik olmak gerekir cekemeyen emperyal güçlerin varlığından şüpheliyim gezi parkını yapan bunu hayda yapar gözümüzü acalım 1 4 Yanıtla
  • : Evet dün bu habere abuk sabuk yorumlar yapanlar, bi saniye düşünseler neyse ki kimse yokmuş cana gelmemiş diyeceklerdi ama nerdee o duyarlılık. İşleri güçleri eleştirmek kulp takmak muhalefet olmak. Bir kaç kişi vardı düşünen ve yazan onları tenzi ediyorum diğerlerini kınıyorum. Gerçe ne kadar umurlarında olur bilmem de, ben vicdanı olan bi insan olarak vicdanli insanlar adına yinede kınıyorum. YUH diyorum. 2 0 Yanıtla
  • METiN YAZAR: Bu video da neyin nesi??? 1 0 Yanıtla
  • Itu. : Dkesın kopruden sorumlu ya zıraat muhendısı imam hatıplidır bılıme ve teknıgı yuksek insanların ne işi var orda kopan bır ıp degıl 186 tonluk bır ana halat bunların ataları kılıç kalkan yaparken adamlar ilk otomobılı yapıyor lardı sonra bılıme önem veren devletler geldı osmanlının yuzde 80 aldı yetmedı dahada alacaklar bagnazlık ve cahıllık dız boyu 1 0 Yanıtla
  • Batman'da Genç Zihinler Yarışıyor projesinin finali yapıldı
    18:24 Batman'da Genç Zihinler Yarışıyor projesinin finali yapıldı

    Batman'da İl Emniyet Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Genç Zihinler Yarışıyor projesi kapsamında düzenlenen bilgi yarışmasının finali gerçekleştirildi. 71 lise arasında yapılan yarışmada Batman Anadolu Lisesi birinci oldu. İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Alay Komutanı, İl Milli Eğitim Müdürü ve diğer yetkililerin katıldığı ödül töreniyle yarışma sona erdi.

  • Emekliler Yeniden Düzenleme İstiyor
    18:24 Emekliler Yeniden Düzenleme İstiyor

    Tüm Emeklilerin Sendikası Eskişehir Şubesi, emekli maaşlarının yeniden düzenlenmesi için imza kampanyası başlattı. En düşük emekli maaşının 35 bin lira olmasını ve yoksulluk sınırına çıkarılmasını talep eden sendika, imzaları TBMM'ye gönderecek.

  • Gümüşhane Üniversitesi Rektörü ve Turizm Heyeti Vali Tanrısever'i ziyaret etti
    18:23 Gümüşhane Üniversitesi Rektörü ve Turizm Heyeti Vali Tanrısever'i ziyaret etti

    Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ve beraberindeki turizm heyeti, Vali Alper Tanrısever'i ziyaret etti. Tanrısever, Turizm Haftası dolayısıyla heyeti kabul etti ve görüş alışverişinde bulundu.

  • Çankırı'da polis ve jandarma ekipleri tarafından yapılan denetimlerde 102 kişi ve 5 düzensiz göçmen yakalandı
    18:20 Çankırı'da polis ve jandarma ekipleri tarafından yapılan denetimlerde 102 kişi ve 5 düzensiz göçmen yakalandı

    Çankırı'da gerçekleştirilen denetimlerde çeşitli suçlardan aranan 102 kişi ve 5 düzensiz göçmen yakalandı. Denetimlerde ele geçirilenler arasında uyuşturucu ve silahlar da bulunuyor. Trafik denetimlerinde ise birçok araç trafikten men edildi ve sürücülere cezai işlem uygulandı.

  • Trendyol, Pendikspor maçı hazırlıklarına başladı
    18:20 Trendyol, Pendikspor maçı hazırlıklarına başladı

    Trendyol, Süper Lig'in 33. haftasında Pendikspor ile yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarına bugün yaptığı antrenmanla başladı. Florya Metin Oktay Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenman, dinamik ısınma ve pas çalışmalarıyla devam etti. Teknik Direktör Okan Buruk yönetimindeki antrenman, çift kale maçla sona erdi. Trendyol, bir günlük iznin ardından Pendikspor maçı hazırlıklarını sürdürecek.

  • Ünye Belediye Meclisi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    18:18 Ünye Belediye Meclisi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    Ünye Belediye Meclisi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından ilk toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı başkanlığında yapılan toplantıda, meclisteki görev dağılımı ve komisyon üyelerinin seçimi gerçekleştirildi. Tavlı, Ünye'ye hizmet etme anlayışıyla birlik ve beraberlik içinde çalışacaklarını belirtti.

  • Sinop'ta korkutan orman yangını
    18:18 Sinop'ta korkutan orman yangını

    Sinop'un Ormantepe köyü Gökçam Mahallesi'nde çıkan orman yangınında 1,5 hektarlık alan zarar gördü. İhbar üzerine bölgeye itfaiye ve orman arazözleri sevk edildi. Rüzgarın etkisiyle yangın hızla yayıldı ancak ekiplerin müdahalesiyle 6 saatlik çalışmanın ardından söndürüldü. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

  • Dubai Uluslararası Havalimanı'nda uçaklar sel sularında güçlükle ilerledi
    18:16 Dubai Uluslararası Havalimanı'nda uçaklar sel sularında güçlükle ilerledi

    Birleşik Arap Emirlikleri'nde etkili olan sağanak yağış nedeniyle Dubai Uluslararası Havalimanı'nı sular altına kalırken, uçaklar sel sularında güçlükle ilerledi. Uçuşlar 25 dakika süreyle askıya alındı, birçok uçuş iptal edildi veya komşu havalimanlarına yönlendirildi.

  • Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer'i ziyaret etti
    18:16 Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer'i ziyaret etti

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer'i ziyaret ederek 'hayırlı olsun' dileklerinde bulundu. Ziyaret sırasında, yeni dönemde birlikte yürütülecek projeler ve hizmetler hakkında görüşme gerçekleştirildi.

  • Ordu'da cep telefonu bataryasının patlaması güvenlik kamerasına yansıdı
    18:13 Ordu'da cep telefonu bataryasının patlaması güvenlik kamerasına yansıdı

    Ordu'nun Fatsa ilçesine bağlı Mustafa Kemal Paşa Mahallesi'nde tamire götürülen cep telefonunun bataryası, şarj edilirken patladı. İşletme sahibi Emirhan Özdemir yangını söndürdü ve hasar gören telefonu dışarıya çıkarttı. Olay, iş yerinin güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

  • Ağrı Dağı eteklerindeki doğal yaşam dron ile görüntülendi
    18:09 Ağrı Dağı eteklerindeki doğal yaşam dron ile görüntülendi

    Türkiye'nin en büyük milli parkı olan Ağrı Dağı Milli Parkı'ndaki doğal yaşam, dron ile havadan görüntülendi. Park, çeşitli kuş türlerine yaşam alanı sunarken, sürüngen, kemirgen ve memelilere de ev sahipliği yapıyor.

  • Van Valisi Ozan Balcı, OSB'deki Tekstil Fabrikalarını İnceledi
    18:08 Van Valisi Ozan Balcı, OSB'deki Tekstil Fabrikalarını İnceledi

    Van Valisi Ozan Balcı, Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) yapımı devam eden tekstil fabrikalarının inşaatında incelemelerde bulundu. Balcı, fabrikalar hakkında bilgi alarak istihdam konusunda önemli adımlar atıldığını ve hedeflerinin tekstilde 50 bin istihdam sağlamak olduğunu belirtti.


Advertisement