Körfez Köprüsü'nde Kılavuz Kablolar Çekilmeye Başlandı - Son Dakika
Güncel

Körfez Köprüsü'nde Kılavuz Kablolar Çekilmeye Başlandı

Körfez Köprüsü\'nde Kılavuz Kablolar Çekilmeye Başlandı

İstanbul-İzmir arasını 3.5 saate indirecek Gebze-Orhangazi İzmir Otoyol Projesi'nin en önemli ayağı olan İzmit Körfez Köprüsü'nde önemli aşamalardan birine daha geçildi.

27.01.2015 11:00  Güncelleme: 11:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul- İzmir karayolu yolculuğunu 3.5 saate indirecek Gebze- Orhangazi İzmir Otoyol Projesi'nin en önemli ayağı olan İzmit Körfez Köprüsü'nde önemli aşamalardan birine daha geçildi. Araçların geçeceği tabliyeleri taşıyacak ana kobloları işleyecek robotların çalışmasında kullanılacak kılavuz kabloların çekimine başlandı. Şu anda bir tarafı çekilen kılavuz kablo çekimi bittikten sonra 2 bin 682 metre uzunluğundaki ana kablolar oluşturulup İzmit Körfezi'nin iki yakası birleşecek.

DÜNYA'NIN 4'ÜNCÜ BÜYÜK ASMA KÖPRÜSÜ OLACAK

Yıl sonunda tamamlandığında dünyanın 4'üncü büyük asma köprüsü olacak Körfez Köprüsü'nde, 254 metre yüksekliğindeki kulelerin montajı yıl sonunda tamamlandı. Köprüde en önemli aşamalardan biri olan, üzerinden araçların geçeceği ana tabliyelerin yerleştirileceği ana kabloların çekiminde kullanılacak kılavuz kablolar çekiliyor. Şu anda köprünün sağ tarafındaki kılavuz kabloların çekimi tamamlandı. Römorkörler tarafından önce denizin altına indirilen bu kılavuz kablolar daha sonra iki kule arasında gerildi ve sembolik de olsa köprünün sol tarafı iki yakayla birleşti.

330 BİN METRE İNCE KABLOLAR SARILARAK OLUŞTURULACAK

Diğer taraftaki kabloların da çekimi tamamlandıktan sonra, İzmit Körfezi'ni araçların 6 dakikada geçmesini sağlayacak olan tabliyeleri taşıyacak ana kablolar çekilecek. Ana kablo çekimi, bu kılavuz kablo üzerinde hareket edecek olan robot tarafından 330 bin metre uzunluğunda ince kablolar sarılarak oluşturulacak.

3 GİDİŞ 3 GELİŞ TOPLAM 6 ŞERİT OLACAK

Programda bir aksaklık olmaması halinde Şubat ayında ana kabloların çekimi tamamlanacak, Mayıs ayı sonuna kadar da tabliyelerin yerleştirilmesi bitmiş olacak. Yıl sonunda tamamlandığında, 3 gidiş ve 3 geliş toplam 6 şeritle hizmet verecek olan köprü, aynı zamanda dünyanın 4. büyük asma köprüsü ünvanını alacak. Köprü İstanbul-İzmir otoyolunu 3,5 saate, Gebze-Orhangazi yolunu da 20 dakikaya indirmiş olacak. Aynı zamanda, özellikle yaz ayları ile bayram tatillerinde, tatili İstanbul dışında geçirmek isteyenlerin karayolları ile feribot iskelelerinde izdiham biraz daha azalacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Körfez Köprüsü'nde Kılavuz Kablolar Çekilmeye Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • NCANİK: 40. 000 ALEVİ KATİLİNİN ADINI TAŞIYAN KÖPRÜDEN ACABA UTANANLAR VARMI ACABA 7 21 Yanıtla
  • körfezli: bu köprünün yapımında devlet katkısı yoktur. yap işlet devret modeliyle yapılmaktadır. ve 22 yıl sonra devredilecek olup geçiş ücreti 35 dolar kdv olacak, günde 44 bin araç geçme garantisi ile yapılmaktadır yani sayı tamamlanamazsa her araç için günlük devlet kasasından para ödenecektir. yapan firmanın internet sitesine girip herşeyi öğrenebilirsiniz otoyolas. com. tr. . yani hükümetin biz yapıyoruz mantığı ile değil direkt kar amacıyla yapılmış bir işlemdir. Ayrıca yolun geçeceği güzergahtaki köylüler mağdur edilerek ellerindeki araziler metre karesi 8 tl gibi bir miktar ile ellerinden zorla alınmıştır 12 9 Yanıtla
  • Hasan demir: Durmak yok yola deevaam 11 7 Yanıtla
  • EY! MAŞALLAH: TIPKI BU KÖPRÜ AYAKLARI GİBİ TÜRKİYE HALKI DA AYAKLANACAK VE AYAGA KALKIP GERÇEKLERLE YÜZLEŞECEK. !! BU KÖPRÜ ÇOK GİZEMLİ OLAYLARA TANIK OLACAK. !! HATTA SULTAN SELİM E SELAM OLSUN. . 11 5 Yanıtla
  • tayson: yaa ben mi yanlış biliyorum, zaten orhangazi Izmir arası 5 saat. . . istanbuldan da orhangaziye bu yeni yolla uçarak gelsin bile sonrası 5 saat sürmez mi? 6 8 Yanıtla
  • canım türkiyem: emin olun bu eleştiren gezizekalıların hepsi bu köprünün ilk kullanıcılarından ve ençok geçen kişiler olurlar. . . . kullanmazsanız. . dolanın körfezi arabanızla ey gezizekalılar. . sizi zorlayan yok. . embesiller 7 4 Yanıtla
  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.


Advertisement