Körfez Köprüsü'nde Kopan Halatları Japonya'dan Gelecek Ekip Sökecek - Son Dakika
Ekonomi

Körfez Köprüsü'nde Kopan Halatları Japonya'dan Gelecek Ekip Sökecek

Körfez Köprüsü\'nde Kopan Halatları Japonya\'dan Gelecek Ekip Sökecek

İzmit Körfezi Geçiş Köprüsü'nde, kedi yolu halatının kopmasının ardından, yolların sökülmesine karar verildi. Biri söküldü kopan yolu ise Japonya'dan gelecek ekip sökecek.

25.04.2015 15:29  Güncelleme: 16:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul- İzmir Karayolu yolculuğunu 3.5 saate indirecek olan otoyol projesinin İzmit Körfezi Geçiş Köprüsü'nde, catwalk (kedi yolu) halatlarından birinin kopmasının ardından, kedi yolunun ayaklar ile kara bağlantısı arasındaki bölümler söküldü. Ancak iki ayak arasında bulunan ve bağlantı yerinden koptuğu için bir tarafı denizin içine sarkan kediyolu ve halatların sökümünü Japonya'dan gelecek ekipler yapacak. Bu ekibin oluşturulduğu ve ay sonunda Türkiye'de olacakları bildirildi.

JAPON MÜHENDİS ONUN YÜZÜNDEN İNTİHAR ETTİ

İzmit Körfezi Geçiş Köprüsü'nde, üzerinden araçların geçeceği tabliyelerin yerleştirileceği ana halatların çekiminde çalışacak ekipleri taşıyacak olan ve catwalk (kedi yolu) olarak adlandırılan iki yakayı birleştiren kablolardan biri, 21 Mart cumartesi günü bağlantı yerinden koptu. Bu olayın ardından, kazadan kendisini sorumlu tuttuğu belirtilen Japon Başmühendis Kishi Ryoichi de bir mektup bırakarak intihar etti.

TONLARCA AĞIRLIKTA

Her biri 8'er ton ağırlığında 14 çelik kablodan oluşan kediyolunun Yalova Hersek Burnu tarafındaki ayağın üst bağlantı yerinden kopması sırasında, ölen ve yaralanan olmazken, İzmit Körfezi'ne gemi giriş çıkışı da bir süreliğine durdu.

SAĞLAM OLAN SÖKÜLDÜ

Japon firmasının uzmanlarının incelemesi sonucu, Hersek Burnu ile Dilovası Burnu arasındaki her iki ayak ile kara arasındaki kediyolu yaklaşık 20 günlük çalışma sonucu söküldü. Bunların bağlantı yerlerinin de aynı yerli firma tarafından yapılmış olması nedeniyle değiştirilme kararı alındı.

JAPONYA'DAN ÖZEL EKİP GELECEK

Ancak Köprü ayakları arasındaki kedi yolu ve kabloların sökümüne, bu işte deneyimli özel ekip gerektirdiğinden başlanmadı. Japon firması bunu sökecek ekibi oluşturdu ve yeni bağlantı yeri parçalarını da yurt dışında imal ettirmeye başladı. Japon uzman ekibinin bu ay sonunda özel ekipmanları ile birlikte Türkiye'de olacağı ve bir tarafı İzmit Körfezi'nde su içinde bulunan kediyolunun tamamını bu ekibin sökeceği, yeni bağlantı yerlerinin montajının ardından aynı hattın yeniden çekileceği belirtildi. Bu hattın sökümü son derece riskli olduğundan, bir süre İzmit Körfezi'ne giriş çıkışlar da kapatılacak.



Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Körfez Köprüsü'nde Kopan Halatları Japonya'dan Gelecek Ekip Sökecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • 1908 Devrimcisi: beceriksiz AKP iktidarda oldugu sürece o köprü bitmez. 8 50 Yanıtla
  • Hakan: Sizn kafanız nezaman çalışır bilinmez balık hafızalı olan dunya kadar insan var.marmaryı akp yaptı hızlı tireni üçüncu köpruyu imefe borcu hastaneyi yolu anlayacağınız karnınız doyunca şımarmaya başladınız eskiden olsa askerin korkusundan sesiniz çıkmazdı özgurlun tadını çıkarın 29 24 Yanıtla
  • korkmaz: allahım japonların gururundan bizede nasip eyle amin 43 0 Yanıtla
  • Dagdakı coban: Vah turkıyem vah sokmek ıcınde mı japonyadan gelecek ulkenın gerı kalıs sebebı CHP dır ataturk laıklık demıs ulke ıcın cıvı cakmamıstır 17 20 Yanıtla
  • Murat Murat: Bizim hata yapan muhendisleeimizde pasa gibi yasiyor masallah intihar etseler turkiyede muhendis kalmaz 21 0 Yanıtla
  • reco35: Kardesim japon muhendisin ne sucu var baglanti yerlerini yerli firmaya vermisler halatta oyuzden kopmus yine bizim firmalar cimentodan celikten calmislardir. 17 3 Yanıtla
  • Nko: Bu köprü bitse de geçilmez lanetlimidir nedir 1 18 Yanıtla
  • Greenhill: Ulan öküz CHP'mi başta da suuçluyorsun.CHP en az 20 yıldır başta değil. Hep sağ partiler yapar,suçu sol partiye atarlar. Senin gibilere öküz demek bile öküze hakaret sayılır. Ulan öküz bile senin kadar değildir. 8 9 Yanıtla
  • 1: Bizimkiler daha kopmus halatlari bile alamiyorlar mi??? Peki bunlar kendi ucagimizi kendimiz yapacagiz diyorlar???? Dalga mi geciyorlar???? 16 0 Yanıtla
  • Vatansever: Dağdaki çoban sen devam et çobanlığa kafanın yetmiyeceği işlere burnunu sokma atatürk olmadığını düşünelim senin sülalene çivi çakarlardı 6 8 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • CHP Milletvekili Ali Öztunç: Emekliler Açlık Ücretine Mahkum Ediliyor
    13:31 CHP Milletvekili Ali Öztunç: Emekliler Açlık Ücretine Mahkum Ediliyor

    CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, SGK'ya yapılan transferlerin artmasına rağmen emeklilerin açlık ücretine mahkum edildiğini belirtti. Öztunç, bu durumun AKP, saray düzeni ve Erdoğan'ın sorumluluğunda olduğunu ifade etti.

  • Bitlis Adilcevaz'da Şeker Pancarı Ekimi Başladı
    13:21 Bitlis Adilcevaz'da Şeker Pancarı Ekimi Başladı

    Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde havaların ısınmasıyla birlikte üreticiler şeker pancarı tohumlarını toprakla buluşturmaya başladı. Ülke ekonomisinde önemli bir yeri olan ve her anı zahmetle geçen şeker pancarı üretimi, aylar süren emeklerin sonunda sökülmeye başlanıyor. Devletin verdiği desteklerle çiftçilerin yüzü gülerken, on binlerce dekar alanda ekim mesaisi sürüyor. Pancar üretimiyle hem aile bütçesine hem de ilçe ekonomisine büyük katkı sağladıklarını söyleyen Adem Zengin isimli çiftçi, 'Allah devletimize zeval vermesin. Bizlere sağladığı imkanları kullanarak on binlerce dönüm alanda pancar ekiyoruz' dedi.

  • Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı, lokanta ve kafe boykotuna tepki gösterdi
    13:15 Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı, lokanta ve kafe boykotuna tepki gösterdi

    Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Karabacak, sosyal medyada başlatılan lokanta ve kafeler için iki günlük boykot çağrısına sert tepki gösterdi. Karabacak, boykot çağrısının esnafların itibarını zedelediğini ve yanlış olduğunu belirtti. Ayrıca, devletin denetim organlarının fahiş fiyat uygulayan işletmelere yönelik önlemler aldığını ve odaların da denetim çalışmalarını sürdürdüğünü vurguladı.

  • ATO Başkanı Gürsel Baran: Enflasyon Mücadelesi Başarıya Ulaşacak
    13:06 ATO Başkanı Gürsel Baran: Enflasyon Mücadelesi Başarıya Ulaşacak

    Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Türkiye'de sürdürülen enflasyon mücadelesinin bir yıl içerisinde başarıya ulaşacağına inandıklarını belirtti. Baran, enflasyon nedeniyle ticaretin her alanında sıkıntı yaşandığını ancak bu sürecin bir yılı geçeceğini düşünmediğini ifade etti. Ayrıca, hizmet sektörünün ekonominin omurgası olduğunu vurgulayan Baran, hükümete ve ekonomi yönetimine güvendiklerini ve desteklediklerini söyledi.

  • Yüksek Hızlı Tren İstanbul-Sivas Seferleri Başlıyor
    13:04 Yüksek Hızlı Tren İstanbul-Sivas Seferleri Başlıyor

    Türkiye'nin önemli ulaşım projelerinden biri olan Yüksek Hızlı Tren hattı, Sivas ile İstanbul arasında kesintisiz seyahat imkanı sunacak. Sivas-İstanbul seyahat süresi aktarmasız tren seferleriyle kısalacak.


Advertisement