Körfez Köprüsünün Dev Vinci Haydarpaşa'da Yükseltiliyor - Son Dakika
Ekonomi

Körfez Köprüsünün Dev Vinci Haydarpaşa'da Yükseltiliyor

Körfez Köprüsünün Dev Vinci Haydarpaşa\'da Yükseltiliyor

Orhangazi-izmir otoyol projesinin en önemli bölümü olan İzmit Körfez Geçiş Köprüsünde tabliyelerin yerlerine takılması için son hazırlıklar yapılıyor.

28.11.2015 10:43  Güncelleme: 11:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orhangazi- İzmir otoyol projesinin en önemli bölümü olan İzmit Körfez Geçiş Köprüsünde tabliyelerin yerlerine takılması için son hazırlıklar yapılıyor.

Tabliyelerin döşenmesi ve eğik askıların takılmasında kullanılacak dev yüzer vinç boyunun uzatılması için Haydarpaşa limanına demirledi. Aralık ayı ortasından itibaren ana kablonun döşenmesi ve eğik askıların takılmasının ardından tabliyeler birbiri ardına döşenmeye başlanacak ve iki yaka birleşecek.

ANA KABLONUN DÖŞENMESİ BİTMEK ÜZERE

İzmit körfez geçiş köprüsünün planlanan açılışına yaklaşık 4 ay kalırken, araçları taşıyacak köprü tabliyelerinin döşenmesine başlamak için hazırlıklar son noktaya geldi. İki yakayı birleştirecek tabliyeleri taşıyacak olan ana kablo toplam 330 bin metre ince çelik kablodan oluştuğu belirtildi. Ana kablonun çekilme işleminin devam ettiği yüzde 85'lik kısmen tamamlandığı öğrenildi. Ana kablonun tamamlanmasının ardından eğik askıların montajına geçilecek.

DEV VİNÇ HAYDARPAŞA LİMANINDA YÜKSELTİLİYOR

Köprü tabliyeleri ve eğik askıların montajında kullanılacak "Taklif 7" adlı yüzer vinç ise boyunun yükseltilmesi için Haydarpaşa Limanı çekildi. Limanın güney bölümüne çekilen dev yüzer vincin boyunun yükseltilme işlemlerinin tamamlanmasının ardından İzmit körfezine gideceği belirtildi. Yüzer vinçle ilgili çalışmalar sona erene kadar bağlı olduğu iskelenin bulunduğu bölüme herhangi bir kaza ihtimaline karşılık büyük gemilerin yanaşmasının yasaklandığı öğrenildi. Önümüzdeki günlerde ana kablonun döşenme işlemlerinin tamamlanmasının ardından, eğik askıların montajı yapılacak. Daha sonra Aralık ayı ortasında tabliyeler deniz yoluyla köprünün altına getirilerek yerlerine yükseltilecek.

GEÇİŞ ÜCRETİ ŞU AN İÇİN 35 DOLAR ARTI KDV

Toplamda 2 bin 682 metre olarak planlanan köprünün orta açıklığının bin 500 metre olacağı ve dünyanın en büyük orta açıklığa sahip dördüncü köprü olacağı belirtildi. Köprü bittiğinde 3 gidiş ve 3 geliş olmak üzere 6 şerit olarak hizmet verecek. Köprüde ayrıca bir de hizmet şeridi olacak. Körfez geçiş köprüsü tamamlandığında, şu anda körfezi dolaşarak 2 saat, feribot ile 1 saat olan körfez geçiş süresi ortalama 6 dakikaya inecek. İzmit Körfezi Geçiş Köprüsü 1.1 milyar dolarlık yatırımla gerçekleştiriliyor. Proje tamamlandığında halen 8-10 saat süren İstanbul-İzmir yolunun 3,5 saatte inmesi ve karşılığında yılda 650 milyon dolar tasarruf sağlanması öngörülüyor.



Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Körfez Köprüsünün Dev Vinci Haydarpaşa'da Yükseltiliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • Ahmet: 3.5 dolar + KDV yani yaklasik 11 tl olacak. Haberi yazan noktayi unutmus 1 10 Yanıtla
  • asil: soyguncu musunuz siz 35 dolar nedir, sadece zenginler icin yapildi herhalde 11 0 Yanıtla
  • ak ak ak : bu köprü varya bu köprü .... 3 0 Yanıtla
  • ernur dal: emre arkadasa katilmamak elde degil 35 dolara korfezde 5 tur atarim 0 0 Yanıtla
  • as: Çanakkale köprüsü nezaman başlayacak? 0 0 Yanıtla
  • vatandas: korfezi dolassam 40 tl yakiyor ne lan bu feribotla gidis donus 110tl bu neya 0 0 Yanıtla
  • körfezli: Basit hesap yapalım yeni köprü ile gebze giriş Orhangazi çıkış 55 km 125 tl köprü + 15 tl benzin toplam 140 tl..... Otomobil için Eskihisar gemi 65 tl, 35 km yol 10 tl toplam 75 tl .... . Körfezi dolaşırsanız 150 km yaklaşık 50 tl yakıt parası karı zararı siz hesaplayın.. 0 0 Yanıtla
  • uçuk fiyat: 35 dolar + kdv yaklasik 110 tl su an vapur 60 tl cebine kalan 50 lira ile yaklasik 200 km yol yaparsin 0 0 Yanıtla
  • Kayseri'de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton tohum dağıtıldı
    23:17 Kayseri'de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton tohum dağıtıldı

    Kayseri'de düzenlenen törende, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton sertifikalı nohut, aspir, yeşil mercimek, sorgum sudan ve kuru fasulye tohumu dağıtıldı. Kayseri'nin tarım ve hayvancılıkta önemli bir noktada yer aldığı belirtilirken, proje kapsamında son 4 yılda 8 bin ton muhtelif tohum dağıtımı gerçekleştiği ve 400 bin dekar alanın tarımsal üretime kazandırıldığı ifade edildi.

  • TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti
    22:03 TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti

    Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul İl Örgütü, hükümete gönderdiği açık mektupta asgari ücretin yılda bir kez artmasını isteyen Merkez Bankası Başkanı ve bu yıl asgari ücrete ikinci bir zam yapılmayacağını söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ı Merkez Bankası önünde düzenlediği basın açıklamasıyla protesto etti. TİP üyeleri, Merkez Bankası Başkanı'nın hemen görevden alınmasını istedi.

  • Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı
    19:56 Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı

    Akkuyu Nükleer AŞ Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktör Yardımcısı Denis Radchenko, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) ayarlama ve başlatma safhasının santralin ömrü için çok önemli bir aşama olduğunu belirtti. Radchenko, birinci ünitede nükleerle ilgili binalarda ana inşaat çalışmalarının tamamlandığını ve şu anda ayarlama ve başlatma çalışmalarına kapsamlı olarak başladıklarını söyledi. Kontrollerin ardından sıcak ve soğuk deneme aşamasına geçileceğini belirten Radchenko, bu yılın sonuna kadar birinci ünitede ilk test elektrik enerjisini elde etmeyi planladıklarını ifade etti.

  • Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı
    19:34 Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı

    Sakarya'nın Söğütlü ilçesinde kurulması planlanan karma organize sanayi bölgesinde yatırım yapmak isteyen 40 firma ile sözleşme yapıldı. Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ön tahsis protokol toplantısı, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan yetkililer, yatırımcıların seçimi konusunda titiz davrandıklarını ve Söğütlü OSB'nin şehrin ihracat hedeflerine katkı sağlayacağını belirtti. Yeni OSB'nin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür edildi ve yatırımcı firmalarla ön sözleşme imzalandı.

  • Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı
    19:19 Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı

    Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Necdet Takva, Van'da her türlü yük taşımacılığı yapanlara 'K' Türü yetki belgesi verme yetkisini tekrar kazandıklarını açıkladı. Uzun süren çalışmalar sonucunda yetkinin geri alınmasıyla Van TSO'nun itibarının geri kazanılacağı ve kullanıcıların işlemlerinin kolaylaşacağı belirtildi.

  • Türk Müteahhitler Birliği Başkanı: Türk müteahhitliği dünyada bir marka haline geldi
    19:13 Türk Müteahhitler Birliği Başkanı: Türk müteahhitliği dünyada bir marka haline geldi

    Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Türk müteahhitliğinin dünyada bir marka haline geldiğini belirterek, Avrasya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde çalıştıklarını ve Sahra Altı Afrika bölgesindeki faaliyetlerini artırdıklarını söyledi. Türk müteahhitlik firmalarının mart sonu itibarıyla 136 ülkede, 507 milyar dolar tutarında 12 binin üzerinde proje üstlendiği ifade edildi.


Advertisement