Körfez Zeytin Üreticileri Federasyonu Kurulacak - Son Dakika
Yerel

Körfez Zeytin Üreticileri Federasyonu Kurulacak

Körfez Zeytin Üreticileri Federasyonu Kurulacak

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Burhaniye Zeytin Üreticileri Derneği’nin genel kurulu yapılırken, kurulması planlanan Körfez Zeytin Üreticileri Federasyonu’na da üye olunması kararlaştırıldı.

30.04.2014 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Burhaniye Zeytin Üreticileri Derneği'nin genel kurulu yapılırken, kurulması planlanan Körfez Zeytin Üreticileri Federasyonu'na da üye olunması kararlaştırıldı.

Burhaniye Zeytin Üreticileri Derneği'nin genel kurulu, Ticaret Odası Salonu'nda yapılırken, başkan değişmedi. 10 yıldan bu yana dernek başkanlığı yapan Yahya Ağacık, tekrar göreve getirilirken, zeytin sineği için organik ilaçlama yapılacağını anlattı. Körfez Zeytin Üreticileri Federasyonu kurulması için çalışma başlattıklarını anlatan Yahya Ağacık, "Körfez yöresinde zeytin çok önemli. Zeytin üreticilerini federasyon çatısı altında toplamak için yoğun bir çalışma içine girdik. Zeytin sineği ilaçlaması konusunda sayın valimiz Ahmet Turhan'da destek sözü verdi. Bu arada Büyükşehir belediye başkanı Ahmet Edip Uğur da, ilaçlama konusunda yardım sözü verdi. Önümüzdeki günlerde bir heyetle Balıkesir'e giderek Vali bey ve Büyükşehir belediye başkanı ile görüşeceğiz. Körfezde zeytin sineği ilaçlaması yapılmadığında yüzde 60 kalite kaybı, yüzde 40'da ürün kaybı olacaktır. Yöremizin zeytini ile zeytinyağını tanıtmak için etkinlikler planlıyoruz. Kurulacak Körfez Zeytin Üreticileri Federasyonu'na üye olacağız" dedi.

Öte yandan, Mehmet Gümüş'ün ilçedeki lokantalarda zeytinyağı kullanımının özendirilmesi önerisi de kabul edildi. Yahya Ağacık Başkanlığındaki dernek yönetimi de, Çetin Sözer, Ahmet Doğan Güreli, Burhanettin Kaba, Sami Güreli, Bedri Sarı ve Hasan Hüseyin Gezer'den oluştu. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Körfez Zeytin Üreticileri Federasyonu Kurulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement