Korfmann, Ölümünün 10'uncu Yılında Anıldı - Son Dakika
Güncel

Korfmann, Ölümünün 10'uncu Yılında Anıldı

Korfmann, Ölümünün 10\'uncu Yılında Anıldı

Çanakkale'nin Tevfikiye Köyü'ndeki Troia Antik Kenti Kazıları'na 1988- 2005 yılları arasında başkanlık eden Manfred Osman Korfmann, ölümünün 10'uncu yılında ailesi, sevenleri ve Çanakkaleliler tarafından Kent Müzesi'nde anıldı.

08.04.2015 18:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'nin Tevfikiye Köyü'ndeki Troia Antik Kenti Kazıları'na 1988- 2005 yılları arasında başkanlık eden Manfred Osman Korfmann, ölümünün 10'uncu yılında ailesi, sevenleri ve Çanakkaleliler tarafından Kent Müzesi'nde anıldı.

Kent Müzesi'nde her Çarşamba gerçekleşen Kent Sohbetleri, bu kez duygusal bir etkinliğe sahne oldu. Kentte yürüttüğü çalışmalarla Troia Antik Kenti'ni dünyaya 'Anadolu Medeniyeti' olarak tanıtan ve 2005 yılında yaşamını yitiren Troia Kazı Başkanı ve Çanakkale'nin fahri hemşerisi Prof. Dr. Manfred Osman Korfmann, Almanya'daki ailesinin yanı sıra sevenlerinin de bulunduğu etkinlikle anıldı. Anma etkinliğine CHP'li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve eşi Hale Gökhan ile Troia Kazı Başkanı Prof. Dr. Rüstem Aslan ve çok sayıda Çanakkaleli de katıldı.

Korfmann'ın vefatının ardından Almanya'daki cenaze töreni ve Yalı Hanı'nda eş zamanlı yapılan toplantının görüntülerinin sunumu ile başlayan program duygusal anlara da sahne oldu. Korfmann'ın ailesi, Çanakkale'ye her geldiklerinde çok duygulandıklarını, Korfmann'ın burayı çok sevdiğini, evi olarak gördüğünü belirtti.

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da buradaki konuşmasında, "Osman Bey, bize sadece Troia Örenyeri'ni değil, Troia Milli Parkı'nı kazandıran kişidir. Onun için çok mücadele ettiğini hatırlıyorum, unutmuyorum. Çanakkaleliler'in unutmaması gereken başka bir konu da, çok değerli, eşi benzeri az bulunur kütüphanesini, ana mirasını Çanakkale'ye armağan etmesidir. Şimdi o kütüphaneden birçok genç yararlanıyor. Bu çok önemli bir insani kazançtır. Kendisi Troia'nın bir Anadolu medeniyeti olduğu konusunda ciddi uğraş vermiş ve bunu kabul ettirmiş kişidir. Zaten bu nedenlerden dolayı Çanakkale hemşeriliği beratı verdik. Dolayısıyla artık ailesi de bizim hemşerimizdir" dedi.

Hem Çanakkale'ye hem de arkeoloji dünyasına katkıları büyük olan Manfred Osman Korfmann'ın anıldığı etkinlik, karşılıklı sohbet ve anıların paylaşımı ile sona erdi. - Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Korfmann, Ölümünün 10'uncu Yılında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement