Korkut Halkı Çöp Toplama Merkezi'ni İstemiyor - Son Dakika
Yerel

Korkut Halkı Çöp Toplama Merkezi'ni İstemiyor

Korkut Halkı Çöp Toplama Merkezi\'ni İstemiyor

Muş İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Şakir Tuğrul, Muş Katı Atık Belediyeler Birliği’nin Korkut ilçesinde kurmak istediği ’Çöp Toplama ve Arıtma Tesisi’ni halkın istemediğini ve buna kesinlikle müsaade etmeyeceklerini söyledi.

12.05.2015 11:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Şakir Tuğrul, Muş Katı Atık Belediyeler Birliği'nin Korkut ilçesinde kurmak istediği 'Çöp Toplama ve Arıtma Tesisi'ni halkın istemediğini ve buna kesinlikle müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Muş Katı Atık Belediyeler Birliği'nin, Korkut ilçesine bağlı Kümbet Yatılı Bölge Ortaokulu'nun bulunduğu mevkide 'Çöp Toplama ve Arıtma Tesisi'nin kurulmasına tepki geldi. AK Parti ve BDP'li meclis üyeleri, ilçe halkının çöp toplama tesisini istemediklerini söylediler. Çöp toplama ve arıtma tesisinin kurulmak istenen bölgede yaklaşık 600 öğrencinin eğitim gördüğünü, insan ve hayvan sağlığını olumsuz yönde etkileyeceği tereddüdü içerisinde olduklarını belirten İl Genel Meclisi Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Grup Başkanvekili Mehmet Şakir Tuğrul, "Muş Belediyesi Katı Atık Birliği ile birlikte Çöp Toplama ve Arıtma Tesisi'ni Korkut ilçesine bağlı Kümbet YBO'nun yanında bulunan boş arazide kurmak için girişimlere başlamıştır. Biz Korkut halkı olarak burada çöp toplama tesisine karşıyız. Hem okulun yanı hem de hayvanların otlak alanıdır. Bu nedenle insan ve hayvan sağlığına olumsuz yönde etki edecektir. Aslında bizler Kümbet bölgesinde ileri ki zamanlarda üniversitenin kolu olarak bir fakültenin yapılacağını bekliyorduk. Ancak okul yerine çöp toplama tesisi yapılması Korkut halkı tarafından olumsuz tepkilere yol açmaktadır. Bu yüzden sonuna kadar itiraz edilecek" dedi.

Muş merkeze yaklaşık 40 kilometre mesafede tesisin yapılmasının ne akla ne de mantığa sığmadığını kaydeden Tuğrul, "Böyle bir şey akla ve mantığa sığmıyor. Tesisin yeri Muş merkezden 40 kilometre uzakta ve Korkut'a da 6 kilometre uzakta. Korkut'un çöpü 2 kamyon, Muş'un çöpü ise 20 kamyon. Yani taşıma anlamında da sıkıntı. Bu girişimi yapan kurumlara ve firmalara sesleniyorum; Muş merkeze yakın yerler daha uygun olur. Kesinlikle biz Korkut halkı olarak çöp toplama tesisi kurulmasına karşıyız. Demokratik hakkımızı sonuna kadar kullanacağız. Korkut'ta ya da başka bir yerde çöp atıklarının olması tabi ki sıkıntı doğurur" şeklinde konuştu.

AK Parti İl Genel Meclisi Grup Başkanı Mehmet Emin Bitim ise, çöp toplama tesisi ile ilgili gerekli çalışmaların yapılması gerektiğinin altını çizerek, "Tesisin çevreye ve insan sağlığı açısından araştırılmasını istiyoruz. Bu nedenle bir heyet oluşturulup gerekli incelemeleri yapsın. Güzel bir hizmet ise uygulanmalıdır. Eğer ki bölgeye ve çevreye zarar verecekse hepimiz buna karşıyız" dedi.

AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Kemal Arat da, ilçe halkının büyük bir tepkisinin olduğunu vurguladı. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Korkut Halkı Çöp Toplama Merkezi'ni İstemiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement