Göç Araştırması Korkutan Rakamları Ortaya Çıkardı - Son Dakika
Güncel

Göç Araştırması Korkutan Rakamları Ortaya Çıkardı

Sokağa çıkma yasağı ilan edilen yerlerde yapılan saha araştırması sonucu bölgede 200 bin, sadece Sur ilçesinde ise 20 bin insanın göç ettiği ortaya çıktı.

11.12.2015 12:53  Güncelleme: 14:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Göç Edenler Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği (Göç-Der) Diyarbakır Şube Eş Başkanı Yılmaz Kan, bölgede sokağa çıkma yasağı ilan edilen yerlerde 200 bin, sadece Sur ilçesinde ise 20 bin insanın göç ettiğini belirterek, yeni bir göç dalgasının yaşandığını vurguladı.

ON BİNLERCE İNSAN YERİNDEN OLDU

Güneydoğu'da 7 Haziran seçimlerinin ardından hortlayan terör olayları yüzünden sokağa çıkma yasağı ilan edilen bölgelerde yaşanan şiddetli çatışmalar, on binlerce insanı yerinden etti.

ARAŞTIRMA GÖÇÜN BOYUTUNU GÖSTERDİ

Diyarbakır'ın merkez Sur, Silvan ve Bismil, Mardin'in Derik, Şırnak'ın ise Cizre ilçesinde yaşayan çok sayıda vatandaş, terör olayları yüzünden evlerini terk etmek durumunda kaldı. Göç-Der'in, söz konusu ilçelerde yaptığı saha araştırması göçün boyutunu gözler önüne serdi.

200 BİN İNSAN ZORUNLU OLARAK GÖÇ ETTİ

Göç-Der Diyarbakır Şube Eş Başkanı Yılmaz Kan, sadece Nusaybin Silvan, Bismil, Derik ve Cizre'de yaptıkları saha çalışmasında şuana kadar 200 bin insan zorunlu olarak göç ettiğini tespit ettiklerini kaydetti.

"SADECE SUR'DAN 20 BİN İNSAN AYRILDI"

Olayların devam etmesi durumunda bu sayının artacağından endişe ettiklerini anlatan Kan, "Şu anda sokağa çıkma yasağı ilan edilen yerlerde 2'nci hatta 3'üncü bir göç dalgası yaşanıyor. Sadece Sur ilçesinde 20 bine yakın insan göç etti" dedi.

"ELLER TETİKLERDEN ÇEKİLSİN"

Göçlerin artmaması için çatışmaların sona ermesi, bunun için iki tarafın da silah bırakması gerektiğini anlatan Kan, şu ifadelerde bulundu: "90'lı yıllarda yaşanan büyük göçün üzerinden 25 yıl geçti. Halen bile o insanların yaraları sarılmış değil. Şimdi yeni bir göç yaşanıyor. 90'lardaki göç ile ilgili 368 bin aile 5233 sayılı yasaya başvurarak, mağdur olduğunu belirtti. Ama 145 bini para alabildi. Diğerlerinin başvuruları ise çeşitli nedenlerden dolayı reddedildi. Yani insanların yarası sarılamadı. Şimdi de yeni yaralar açılmasın. Eller tetiklerden çekilsin."

Göç Araştırması Korkutan Rakamları Ortaya Çıkardı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Göç Araştırması Korkutan Rakamları Ortaya Çıkardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • zazam: ALLAH MAZLUM KURT HALKIN YANINDA OLSUN ISRAIL ZIHNIYETINE LANET OLSUN DOGU YANDIGI GİBİ BATIDA YANAR INSAALLAH 6 21 Yanıtla
    Kürt halkını katmayın işe hele batı dediğini asla : batıda halk Kürtlere karşı gayet iyi kan davası halk gütmüyor dua edecekseniz buna dua edin 2 3
  • ufuk: elini pkk tetikte çeksin 11 2 Yanıtla
  • TÜRK = RAMBO: Putin kendisini dev aynasında görüyor, kaç aydır silahsız Türkmenlerle zor mücadele veriyor. Türkiye onları paramparça eder, kendilerine güven olmadıkları için gösterişle göz dağı vermeye çalışıyorlar. Ayrıca burdaki ezik pkklı sempatizanlara sesleniyorum ne kendinize ne de Rus ve ya başkalarına güvenmeye hiç gerek yok T.C nice öyle hayali düşüncelileri görmüş geçirmiştir sirada sadece sen olabilirsin başka birşey değil.bizim Rambo kahramanımız yok çünkü her Türk RAMBO TÜRKÜN GÜCÜNÜ GÖRECEKSİNİZ 9 3 Yanıtla
  • Yalancı kürt halkı: hayatiniz yalan dolan. . Sahtekarlık.. ihanet le dolu. . .. 2 6 Yanıtla
  • Sivastan. : kürt türk yok Pkk ya yardımcı olmayın siirt izmirden güzel olurdu 2 0 Yanıtla
  • Biktik artik: Amin amin amin insALLAH 1 0 Yanıtla
  • Diyarbbakır yerlisi: Kahrol sen pkk kahrol bizi batıya karsı insanların düşman olmasını sağladın yhaa ne diim sana bilmiyorum ?? 1 0 Yanıtla

Advertisement