Korkuteli'de Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Başladı - Son Dakika
Yerel

Korkuteli'de Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Başladı

Korkuteli\'de Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Başladı

Antalya’nın Korkuteli ilçesi’nde Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi başladı.

30.12.2015 11:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Korkuteli ilçesi'nde Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi başladı.

Korkuteli Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Sevim Cevat Soyiç Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Antalya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü İşbirliği ile KOSGEB Destekli Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi başladı. Geçtiğimiz günlerde mülakat sonrası belirlenen 25 girişimci, 10 günlük girişimcilik eğitimine başladı. Toplam 70 saat sürecek olan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini Eğitmen Hüseyin Atalay tarafından Korkuteli Sevim -Cevat Soyiç Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde başladı.

Uygulamalı girişimcilik eğitiminde, Girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikir geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri, İş Plan kavramı ve öğeleri, iş plan öğelerinin pekiştirilmesine yönelik atölye çalışmaları, iş planının yazılması ve sunumunda dikkat edilecek hususlar konularında bilgilendiriliyor.

Girişimcilik kursuna katılan 25 Kursiyere İş Kur tarafından günlük olarak 25 TL Yevmiye veriliyor.

Uygulamalı girişimcilik eğitimini tamamlayan kursiyerler, kendi işyerini kurmak isteyen için bir nevi başlangıç sermayesi desteği olan Yeni Girişimci Desteği kapsamında, işletme kuruluş giderleri desteği 3 bin TL, Kuruluş Dönemi Makine, Teçhizat, Ofis Donanım ve Yazılım Desteği 15 bin TL, İşletme Giderleri Desteği 12 bin TL olmak üzere toplam 30 bin TL'yi kapsamaktadır. Yeni Girişimci Desteği'nin 30 bin TL'si geri ödemesiz, 70 bin TL geri ödemeli sabit yatırım desteği olmak üzere toplam 100 bin TL'ye kadar destek verilmektedir. (AD-SÇ-Y) - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Korkuteli'de Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement