Korkuteli Kent Konseyi Yeni Başkanını Belirledi - Son Dakika
Yerel

Korkuteli Kent Konseyi Yeni Başkanını Belirledi

Korkuteli Kent Konseyi Yeni Başkanını Belirledi

2006’da çıkan yasa gereği kurulması zorunlu olan “Kent Konseyi” Korkuteli’de ikinci genel kurulunu gerçekleştirdi.

29.06.2014 13:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2006'da çıkan yasa gereği kurulması zorunlu olan "Kent Konseyi" Korkuteli'de ikinci genel kurulunu gerçekleştirdi. Genel kurulda Yüksel Atmaca Korkuteli Kent Konseyi'nin Başkanı seçildi. Genel kurula mevcut başkan Tayyar Yörük'ün katılmaması dikkat çekti.

Korkuteli Belediyesi Düğün salonunda gerçekleşen kent konseyi toplantısına Belediye Başkanı Hasan Gökce, kurum yöneticileri ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticilerinin katıldılar. Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce, Korkuteli Kent Konseyi'nin işleyişi hakkında çalışmaları konsey üyelerine anlattı.

Kent konseylerinin belediyelerden bağımsız olarak çalışan birer kurum olduklarını aktaran Başkan Gökce,

"Genel Kurul toplantısı yapılıp kent konseyi başkanı ve yönetim kurulu üyeleri seçildikten sonra belediye ile hiçbir bağı kalmaz. Artık tamamen bağımsız bir kuruluş olarak çalışan kent konseyleri bulundukları ilçenin sorunları veya yapılması gerektiğini düşündükleri konuları bir rapor oluşturularak istedikleri mercilere gönderebilirler. Kent konseyleri aldıkları kararlarla kurum ve kuruluşları şikayet etme merci değildir. Konseyler görüş bildirerek kuruldukları yer için iyi çalışmalar yapılmasını sağlarlar" dedi.

Konuşmaların ardından açık oylama sonucu belirlenen liste onaylandı. Yapılan listede başkanlık için Korkuteli Belediyespor Kulübü Başkanı Yüksel Atmaca, Müteahhitler Derneği Başkanı Ali İhsan Girgiç, Korkuteli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Halil Emirdağlı, Ziraat Odası Başkanı Musa Fikri Büyükçetin, Uzunoluk Mahalle Muhtarı İsmail Yılmaz, Kiremitli Mahalle Muhtarı Osman Küçükkarasucu, Demokrat Parti İlçe Başkanı Ahmet Gökalp yer aldı.

Kent konseyinin yeni başkanı Yüksel Atmaca, "Daha güzel ve yaşanabilir bir Korkuteli için çaba harcayacaklarını kaydederek, "Konseyimiz 5393 sayılı kanunun 76. maddesi uyarınca 2012 yılında kuruldu. Bu gönüllü bir kuruluştur. Başkanımızın imzasıyla bizler sizlere gerekli çağrılarımızı yaptık. Bizlerin asıl görevi tavsiyede bulunmak. Yöneten ile yönetilenler arasında bir köprü oluşturmak" dedi.

Kent konseyi genel kurulu sonrası Belediye Başkanı Hasan Gökce, daha önceki Kent Konseyi yöneticileri, Hüseyin Gökler, Ali Kartop, Ziya Çimen ve Nurettin Çoban'a hizmetlerinden dolayı plaket takdim etti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Korkuteli Kent Konseyi Yeni Başkanını Belirledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement