Korkuteli'nde 56 Bin 860 Dekar Tarım Alanı Suya Kavuşuyor - Son Dakika
Yerel

Korkuteli'nde 56 Bin 860 Dekar Tarım Alanı Suya Kavuşuyor

Korkuteli\'nde 56 Bin 860 Dekar Tarım Alanı Suya Kavuşuyor

Türkiye’nin uzaktan kumandalı sulamada örnek projesi tamamlandı.

22.06.2015 11:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin uzaktan kumandalı sulamada örnek projesi tamamlandı.

Toplam 56 bin 860 dekar tarım alanını modern sistemle sulayacak olan Korkuteli Sulaması Rehabilitasyon işi ile ilgili açıklama yapan DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgü, 17 Şubat 2013 tarihinde Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından temeli atılan projenin 24 bin 793 metre olan S0 ana boru hattı, 54 bin 482 metre olan CTP borunun tamamı ve 136 bin 154 metre olan PE100 borunun tamamının bitirildiğini açıkladı.

DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, projenin sözleşme tarihinden önce tamamlanarak hatlara kısım kısım su verilmeye başlandığını ifade ederek, "Gerek 2014 yılında ve gerekse 2015 yılında tamamlanan alanlara verilen su ile modern sulamanın verimliliğini gören bölgedeki vatandaşların tarafından ilave alanların sulanması talep edilmiştir. Bu konuda kurumumuz tarafından hazırlanan projeler ilave sahayı da sulayacak şeklinde olup, talep edilen 6 bin 850 dekar arazinin sulanması için çalışmalar hızla devam etmektedir. Türkiye'de örnek proje olan Korkuteli Sulaması Rehabilitasyon Projesi Sulama Birliği Binasının Zemin katında kurulmuş olan sistem ile uzaktan ve yerinden otomatik olarak( Scada merkezinden) işletilebilecektir.Korkuteli ilçemizdeki sulama işi artık tamamen modern bir sistemle kurduğumuz Scada merkezinden yönetilecektir" dedi.

Korkuteli Sulaması Rehabilitasyonu Projesi'nin,Genel Müdürlük bünyesinde ilk defa yapılan bir uygulama olması sebebi ile çok önemli olduğunu da sözlerine ekleyen Özgür, "Türkiye'de ilk olması hasebi ile örnek bir projedir. Böylesi çok önemli bir projeyi uygulamaya koymak ve sonunda elde edilecek mahsulün bereketini ve kalitesini görmek bizleri de ziyadesi ile memnun edecektir. İşte emeği geçen DSİ ve firma elemanlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Korkuteli'nde 56 Bin 860 Dekar Tarım Alanı Suya Kavuşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement