Korkuteli'nde Hijyen Eğitimi Sertifika Töreni Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Korkuteli'nde Hijyen Eğitimi Sertifika Töreni Yapıldı

Korkuteli\'nde Hijyen Eğitimi Sertifika Töreni Yapıldı

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Esnaf Sanatkarlar Odası işbirliğiyle hayata geçirilen "Hijyen Eğitimi"ni tamamlayan kursiyerlere sertifikaları törenle verildi.

26.06.2014 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Esnaf Sanatkarlar Odası işbirliğiyle hayata geçirilen "Hijyen Eğitimi"ni tamamlayan kursiyerlere sertifikaları törenle verildi.

Sevim Cevat Soyiç Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Esnaf Sanatkarlar Odası işbirliğiyle esnafa yönelik düzenlenen Hijyen Eğitim Kursları tamamlandı. Kurslarda başarılı olan öğrencilerin sertifika dağıtım töreni gerçekleşti. Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleşen törene İlçe Kaymakamı Erkan Karahan, Belediye Başkanı Hasan Gökce, AK Parti İlçe Başkanı İlhami Yıldıran, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kocagöz, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Fahrettin Özbek, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Çobanoğlu, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Sadullah Bayer ve kursiyerler katıldı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Çobanoğlu törende yaptığı konuşmada, "Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Hijyen Eğitimi Yönetmeliği 5 Temmuz 2013 tarih ve 28698 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu yönetmelik kapsamında Gıda, Tarım ve Hayvancılık, İçişleri, Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlıkları ile Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından kurulan komisyonca hazırlanan programdır. Merkezimizin Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile işbirliğince açtığı eğitimi tamamlayanlara sertifikaları veriliyor. Hijyen kursuna 700 kişi devam ediyor. Bunlardan 300 kursiyer kursu tamamladı. Yönetmelik kapsamında bulunan işyerlerinin sahipleri ve işletenleri 5 Temmuz tarihine kadar çalışanlarının yönetmelikte belirtilen eğitimleri almalarını sağlamakla yükümlü tutulmuşlardır. Yönetmelik kapsamındaki iş kollarında faaliyet gösteren işyerlerinde çalışanların işyeri sahipleri ve işletenlerce bu eğitimleri alması şart" dedi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Fahrettin Özbek ise, belge almaya hak kazanan kursiyerlerin mesleki ve kişisel gelişim adına aldıkları eğitimin çok önemli olduğunu söyledi. Özbek, "Hijyenik ortamda sağlıklı ve hijyenik bir ortamda hizmet verebilmenin yolunu açan bu eğitime katkı sağlamış olmaktan mutluyuz. Katılım ve emek gösteren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Korkuteli Kaymakamı Erkan Karahan ise, kaliteyi arttırmak adına hayata geçirilen eğitimi desteklemiş olmaktan huzur duyduklarını belirterek,

"Her ne iş yapıyor isek hijyen ve sağlığı benimsemek gerekli şartları uygulamak kalite esasına önemli katkı sağlar. İlçemizde özellikle yaz aylarında ki hizmet akışı oldukça yüksek. Yaklaşık esnaf ve tacir sayısı bin 500'ü bulmaktadır. Bu hizmet veren sektör biz olmaktan uzak çok geniş bir kitleye hitap etmektedir. İlçe imajını korumak ve yükseltmek adına hayata geçirilen bu girişim neticesinde verilen eğitimin gerekliliği ortadadır" dedi.

Konuşmaların ardından eğitimi başarı ile tamamlayanlara sertifikaları verildi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Korkuteli'nde Hijyen Eğitimi Sertifika Töreni Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement