Korkuteli'nde İlk Günde 46 Ünite Kan Bağışı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Korkuteli'nde İlk Günde 46 Ünite Kan Bağışı Yapıldı

Korkuteli\'nde İlk Günde 46 Ünite Kan Bağışı Yapıldı

Türk Kızılayı Batı Akdeniz Bölge Kan Merkezi, Antalya'nın Korkuteli ilçesinde Cumhuriyet Meydanında kan bağışı standı açtı.

06.03.2014 13:45  Güncelleme: 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Kızılayı Batı Akdeniz Bölge Kan Merkezi, Antalya'nın Korkuteli ilçesinde Cumhuriyet Meydanı'nda kan bağışı standı açtı.

Türk Kızılayı Batı Akdeniz Bölge Kan Merkezi Doktoru Erkan Kaya, kan bağışlayan tüm vatandaşlara teşekkür ederek, "İlçeye her geldiğimizde gayet memnun olarak dönüyoruz. Kampanyamız iki gün sürecek" dedi. Sağlık problemi bulunmayan herkesi kan vermeye davet eden Dr. Kaya, "Ülkesini ve insanını seven, sorumluluk sahibi herkesi kan bağışçısı olmak için Türk Kızılay'ına çağırıyoruz" şeklinde konuştu.

Kan vermenin kemik iliğinin yağlanmasını önleyip kan yapımını canlı tutttuğunu belirten Dr. Kaya, "Verilen kanın yerine yeni kan hücreleri geldiği için insan kendini dinç ve canlı hissetmektedir. Bunun yanında kandaki yağ oranının düşürülmesi, kalp krizi ihtimalinin azaltılması, baş ağrısı, stres, yüksek tansiyon, yorgunluk gibi rahatsızlıkların giderilmesinde çok büyük katkı sağlamaktadır" ifadelerini kullandı.

Korkuteli'nde kampayanın ilk gününde 46 ünite kan bağışında bulunulduğu bildirildi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Korkuteli'nde İlk Günde 46 Ünite Kan Bağışı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement