Korkuteli'nde Özel Hastanede Yangın Tatbikatı Gerçekleştirildi - Son Dakika
Yerel

Korkuteli'nde Özel Hastanede Yangın Tatbikatı Gerçekleştirildi

Korkuteli\'nde Özel Hastanede Yangın Tatbikatı Gerçekleştirildi

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Korkuteli ilçesinde özel bir hastanede yangın tatbikatı gerçekleştirdi.

20.11.2014 15:04  Güncelleme: 15:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Korkuteli ilçesinde özel bir hastanede yangın tatbikatı gerçekleştirdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Korkuteli İtfaiye İstasyonu ile hastanenin Afet Komitesi tarafından organize edilen yangın tatbikatı hastane personeli tarafından ilgiyle izlendi. Gerçeğini aratmayan tatbikatta Korkuteli İtfaiye İstasyon Sorumlusu Osman Tok tarafından hastane personeline bilgi verildi.

Yangınları özelliklerine göre üçe ayırdıklarını belirten Tok,"A tipi yangınlar odun, kömür, kağıt, ot, tekstil ürünleri ve gibi katı maddelerin yanması ile oluşan yangınlardır. Bu yangınlar su ile söndürülebilir. Ancak B tipi yangınlar petrol ve petrol ürünleri, boyaların yangınıdır. C tipi yangınlar ise hidrojen propan gibi çeşitli kimyasal gazların yangınıdır. Bu tip yangınlar su ile söndürülmeye kalkılırsa yangın daha alevlenir ve büyür bu tip yangınlara su ile kesinlikle müdahale etmeyin. Yangın söndürücü veya boğma işlemini uygulayarak ilk müdahaleyi yapabilirsiniz" dedi.

Bu tür tatbikatların personel için çok önemli olduğunu ifade eden hastanenin başhekimi Uzman Dr. Mustafa Kemal Aladağlı ise, "Her yıl Korkuteli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ile beraber planlayıp organize ettiğimiz yangın tatbikatlarını bu yıl Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Korkuteli İtfaiye iİtasyonu ile gerçekleştiriyoruz. Amacımız hasta ve çalışan güvenliğini korumaktır" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Korkuteli'nde Özel Hastanede Yangın Tatbikatı Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement