Korkuteli'nde Ramazan Hazırlıkları Tamamlandı - Son Dakika
Yerel

Korkuteli'nde Ramazan Hazırlıkları Tamamlandı

Korkuteli\'nde Ramazan Hazırlıkları Tamamlandı

Antalya'nın Korkuteli İlçe Müftüsü Duran Turgut, Ramazan etkinlikleri ve Yaz Kur’an kurslarıyla ilgili yaptığı açıklamada, Ramazan öncesi tüm hazırlıkları tamamladıklarını söylediİlçe Müftüsu Müftü Duran Turgut, 27 Haziran günü ilk teravih namazının kılınacağını ve 28 Haziran’da da ilk orucun başlayacağını hatırlatarak, "Bu sene Ramazan ayı içerisinde ana tema olarak 'Hiç Kimse Kimsesiz Kalmasın Bu Ramazan ve Her Zaman' adı altında işlenecektir.

25.06.2014 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Korkuteli İlçe Müftüsü Duran Turgut, Ramazan etkinlikleri ve Yaz Kur'an kurslarıyla ilgili yaptığı açıklamada, Ramazan öncesi tüm hazırlıkları tamamladıklarını söyledi

İlçe Müftüsu Müftü Duran Turgut, 27 Haziran günü ilk teravih namazının kılınacağını ve 28 Haziran'da da ilk orucun başlayacağını hatırlatarak, "Bu sene Ramazan ayı içerisinde ana tema olarak 'Hiç Kimse Kimsesiz Kalmasın Bu Ramazan ve Her Zaman' adı altında işlenecektir. Yani toplum içerisinde yalnız olarak yaşayan insanlar, göç eden insanların içinde kendine dost edinememiş, yalnız gezen insanlar da dahil olmak üzere bunlara sahip çıkma, bunlarla iletişim kurma ve bunlara ilgi ve alakayı gösterme noktasında bu Ramazan'a bir yoğunluk vereceğiz" dedi.

İlçede 8 camide hatimli namaz kılınacağını söyleyen Müftü Turgut, Karşıyaka, Kargalık, Pazar Cami, Uzunoluk, Sadıkoğlu, Camlıbağ camileri ile Küçükköy mahallesindeki Akpınar ve Merkez camilerinde hatiple namaz kılınacağını söyledi. Müftü Turgut, Fıtır sadakalarının ve aynı zamanda fidye miktarının en az 10 TL olduğunu söyledi. Korkuteli'ndeki yetim, öksüz, kimsesiz ve bir çok kişiyle ilgili gerekli tedbirleri aldıklarını belirten Müftü Turgut, şehit ailelerinin ziyaret programlarının da düzenlendiğini belirtti

HIZLI İMAMLARA UYARI

Teravih namazlarını hızlı kıldıran imamlara yönelik tedbir aldıklarını belirten Müftü Turgut, şunları kaydetti:

"Çok hızlı kıldıran imam arkadaşlarımızın tadili erkana uygun şekilde namaz kıldırmaları için gerekli uyarılar yapılmıştır. Çok hızlı namaz kıldırmak suretiyle namazın belli kurallarının ihlal edilmesi doğru değildir. Ama cemaati de sıkmamak için, camiye teşvik için gerekli tedbirler alınacaktır. Salavatlardan eksiltme suretiyle ama namazdan çalma diye tabir edebileceğimiz namazın tadili erkanından herhangi bir eksiltme olmayacak. Bu konuda görevlilerimizi takipteyiz."

Müftü Duran Turgut, Ramazan ayının huzur ve sağlık içerisinde geçmesini temenni etti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Korkuteli'nde Ramazan Hazırlıkları Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement