Korkuteli'ne 22 Milyon Liralık Altyapı, 12 Milyon Liralık Yol Yatırımı - Son Dakika
Yerel

Korkuteli'ne 22 Milyon Liralık Altyapı, 12 Milyon Liralık Yol Yatırımı

Korkuteli\'ne 22 Milyon Liralık Altyapı, 12 Milyon Liralık Yol Yatırımı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Korkuteli ilçesinde iki yıl içinde 22 milyon TL’lik bir altyapı yatırımının yapılacağını açıkladı.

28.03.2015 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Korkuteli ilçesinde iki yıl içinde 22 milyon TL'lik bir altyapı yatırımının yapılacağını açıkladı.

Korkuteli İsinda Düğün Salonu'nda düzenlenen basın toplantısına Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, Gökçen Enç, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, İl Başkanı Rıza Sümer, meclis üyeleri, belediye bürokratları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Korkuteli'ne hizmet noktasında önemli çalışmalarının olduklarını belirten Başkan Menderes Türel, "Bir senede Büyükşehir Belediyesi'nin ilçelerde temel atma töreniyle değil, açılış törenleriyle gündeme geliyor. Tesis açılışları için geldik. Bu siyaset sahnesinde görülen bir şey değildir. Korkuteli'nde ASAT içme suyu yatırımı olarak 20 kilometre kanalizasyon, 20 kilometre şebeke istasyonu yapacağız. Korkuteli merkezinde 7005 metrelik içme suyu hattı yapılacak. 2 yılda 4.5 milyon liralık içme suyu yatırımı yapacağız. Temmuz ayında su deposu inşaatı tamamlanacak. Bu yaz su sıkıntısı daha az hissedilecek. Büyükköy içme suyunun 16 kilometrelik hattını bu sene tamamlayacağız. Çomaklı, Yeşilyayla ve İmecek yaylasında su sıkıntısını ortadan kaldıracağız" dedi.

SULAMA SUYU TARIMSAL SULAMA DA KULLANILACAK

Korkuteli'ne yapılacak altyapı çalışmaları hakkın bilgi veren Türel, "Kanalizasyon hattı yapımı için çalışmalara başladık. Korkuteli arıtmasını yeniliyoruz. Antalya'da ilk kez önemli bir adım atıyoruz. Arıtılmış suyu geri kazanarak, tarımsal sulamada sulama suyu olarak kullanacağız. 2 milyonluk bir yatırım yapacağız. ASAT olarak bu sene 13 milyon TL, gelecek sene 9 milyon TL yatırımı yapacağız. 2013 yılı Antalya İl Öze İdaresi toplam yatırım miktarı 539 köye 10 milyon liradır.. Bu bütçe ile Antalya il sınırlarında bütün köylere yatırım yapılıyordu. Şimdi bir ilçeye yapılan yatırım bütün Antalya sınırına yapılan yatırımını iki mislidir. Büyükşehir yasasına böyle yatırımlardan dolayı ihtiyacımız vardı" ifadelerini kullandı.

TOPTANCI HAL BİTİYOR

Başkan Menderes Türel otogar inşaatı hizmetinin Korkuteli Belediyesi tarafından başlatıldığını belirterek, "Büyükşehir Belediyesi bu yatırımı devraldı. İller Bankası tarafından çekilen krediler Büyükşehir Belediyesi tarafından ödeniyor. Büyükşehir'e devredilen borçlar hiç konuşulmuyor. Bir otogar da bile Büyükşehir olarak 3 milyon TL'yi biz ödeyerek hizmete sunduk. Otogar önemli bir hizmete vesile oluyor. Bu projeyi başlatanlara ve Büyükşehir'e devredildikten sonra emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Kamulaştırma ile ilgili sorunlar vardı. Kamulaştırma ile vatandaşlarla görüşmeler sürüyor. Geçmişte başlayan Korkuteli Hal'i ile ilgili çalışmalar var. 2 milyon TL bir yatırım yapıyoruz. Bu projelerin seçimden önce bitmesi planlanmış ve hiç biri gerçekleşmemiş. Büyükşehir hizmet imkanı olmasa ne zaman biteceği belli değildi. Hızla bu projeleri düzelterek, hizmete sokmaya başladık. 3 ay içerisinde Korkuteli Hal'in kalan kısmını da hizmete sunuyoruz. Korkuteli önemli bir mantar üretim merkezidir. Mantarcılar ilk kez Hal projesi içinde kendilerine yer bulacaklar" diye konuştu.

GRUP YOLLARINA SICAK ASFALT

Başkan Türel, Fatih Bulvarı'nı halkın kullanımına açtıklarını belirterek, "Büyükşehir Belediyesi olarak 4 milyon TL bütçe ile Fatih Bulvarı'nı tamamladık. Sosyal belediyecilik anlamında önemi destekler sağladık. Eşya ve nakdi yardımlar yaptık. Engelli Danışma Merkezi yapmayı planlıyoruz. Kırsal yollarımız çok önemlidir. En önemli yol yatırımlarını Korkuteli'ne yaptık. Geçen yıl 46 kilometre satih asfalt kaplaması yapıldı. Toplam 8 milyon'luk bir yatırım yaptık. Bu sene de 50 km asfalt çalışması hedefimiz var. Büyükşehir Belediyesi olarak bu dönemde grup yollarını sıcak asfalt ile tanıştıracağız. Bu yıl 12 milyon TL'lik bir asfalt yatırımı yapacağız. Kaymak gibi yolda vatandaşlarımız köy ve mahallelerine ulaşacak" dedi.

HİZMETLER UYUM İÇİNDE YAPILIYOR

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise yapılan hizmetleri yerinde gördüklerini belirterek, "Menderes Başkan bir yıl önce göreve başladı. Tüm imkanları ile bütün Antalya'ya hizmet etmeye çalışıyor. Bu çalışmalar için Menderes Başkan'a teşekkür ediyorum. İlçe belediye imkanları ila bu yatırımların yapılması mümkün değildir. Korkuteli'ne hizmet yağıyor. Antalya'nın her yerine hizmet yağıyor. Bu ziyaretler heyecan yaratıyor. Antalya'nın her yerine birlikte hizmet etmeye çalışıyoruz. Yeni hizmetlerin adımlarını atıyoruz. Antalya'ya ikinci bir üniversite kurulması için TBMM'de çalışmamızı sürdürüyoruz. Büyükşehir ile uyum içinde Ankara'dan gelen hizmetleri milletimize sunuyoruz. Birinci yılında bu kadara hizmet yapan Büyükşehir gelecek yıllarda önemli hizmetler yapacak. Mega projeleri önümüzdeki yıllarda başlayacak" açıklamasını yaptı.

Türel, daha sonra vatandaşların sorulanını cevaplandırdı. Başkan Türel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başka olmak üzere Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bakanlar ve kamu bürokrasisi verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Korkuteli'ne 22 Milyon Liralık Altyapı, 12 Milyon Liralık Yol Yatırımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement