Koronavirüsün mutasyona uğramış yeni türü Yunanistan'a da sıçradı - Son Dakika
Dünya

Koronavirüsün mutasyona uğramış yeni türü Yunanistan'a da sıçradı

İngiltere'nin güneydoğusunda ortaya çıkan ve yüzde 70 daha bulaşıcı olduğu tespit edilen koronavirüsün mutasyona uğrayan türüne Yunanistan'da da rastlandı. İngiltere'den Atina'ya gelen 5 Yunan ve bir İngiliz vatandaşında mutasyonlu virüs tespit edildi.

03.01.2021 23:12  Güncelleme: 23:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çin'in Hubei eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgını (Kovid-19) henüz etkisini yitirmeden İngiltere'de virüsün mutasyona uğrayan türü tespit edildi. Yüzde 70 daha bulaşıcı olduğu tespit edilen mutasyonlu virüs hızla Avrupa'ya yayılırken, sınırımıza kadar dayandı.

Atina Akademisi Tıp ve Biyoteknolojik Araştırmalar Enstitüsü'nden yapılan açıklamada, ülkede Kovid-19'un mutasyon geçirmiş versiyonuna ilişkin ilk vakaların tespit edildiği bildirildi.

5 YUNAN VE BİR İNGİLİZ VATANDAŞINDA TESPİT EDİLDİ

Açıklamada, öğleden sonra İngiltere'den Atina'ya gelen 5 Yunan ve bir İngiliz vatandaşında Kovid-19'un daha hızlı yayılan türünün tespit edildiği belirtildi.

Yetkililer, uçaktaki tüm yolcuların karantina oteline nakledildiğini söyleyerek, yarın yapılması beklenen Kovid-19 Uzmanlar Komitesi toplantısında salgındaki güncel duruma ilişkin verilerin yanı sıra bu yeni vakaların da değerlendirileceğini dile getirdi.

YUNANİSTAN'DA SON DURUM

Öte yandan, Yunanistan Ulusal Kamu Sağlığı Kurumundan yapılan açıklamada, ülkede son 24 saatte 390 Kovid-19 vakası ve 36 ölüm kaydedildiği belirtildi. Yunanistan'da solunum cihazına bağlı Kovid-19 hasta sayısının 421 olduğu açıklandı. Ülkede salgının başından bu yana 140 bin 9 vaka ve 4 bin 957 ölüm kaydedildi.

TÜRKİYE DAHİL 38 ÜLKEYE SIÇRADI

Mutasyona uğrayan koronavirüsün şimdiye kadar görüldüğü ülkeler şu şekilde:

" Türkiye, ABD, Pakistan, İngiltere, Danimarka, Hollanda, Fransa, İtalya, İspanya, İsviçre, İsveç, Şili, Finlandiya, İrlanda, Norveç, Almanya, İzlanda, Malta, Belçika, Güney Kore, İzlanda, Singapur, Japonya, Tayvan, Brezilya, Avustralya, Vietnami Hindistan, Kanada, İsrail, BAE, Zambiya, Lübnan, Portekiz, Ürdün, Nijerya, Günay Afrika, Çin ve Çin'e bağlı özerk bölge Hong Kong"

Koronavirüsün mutasyona uğramış yeni türü Yunanistan\'a da sıçradı
Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Koronavirüsün mutasyona uğramış yeni türü Yunanistan'a da sıçradı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • ALCİBİATES: sanki türkiyede yok ? 1 0 Yanıtla
  • nur: turistler geziyo biz e yasak bu gün pazartesi anlamı kaldımı yasağın akın etti insanlar dışarı anca küçük esnaf bitti. 0 0 Yanıtla
  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.

  • Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkeme önünde bir kişi kendini ateşe verdi
    22:36 Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkeme önünde bir kişi kendini ateşe verdi

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı "sus payı" davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi.

  • TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor
    21:58 TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor. TİKA, Budapeşte'de "Geçmişten Günümüze Türk-Macar İlişkileri" konulu sempozyum düzenledi. Bosna Hersek emniyet mensuplarına "Yolsuzlukla Mücadele Eğitimi" verildi. Arnavutluk'ta "Osmanlı'da Göriceli İki Önemli Şahsiyet: İmrahor İlyas Bey ve Koçi Bey Sempozyumu" düzenlendi.

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.


Advertisement