Korsan Şarkıya 220 Bin Dolarlık Para Cezası - Son Dakika
Teknoloji

Korsan Şarkıya 220 Bin Dolarlık Para Cezası

Korsan Şarkıya 220 Bin Dolarlık Para Cezası

Kazaa ve Limeware gibi uygulamalardan 24 adet şarkıyı indirdiği gerekçesiyle mahkemeye verilen ABD'li Jammie Thomas Rasset'ın 220.000 $'lık para cezası...

14.09.2012 11:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Emre Çetinkaya - - Bundan bir süre önce RIAA (Amerikan Kayıt Enstitüsü Birliği), ABD'li Jammie Thomas Rasset'i Kazaa ve Limeware gibi uygulamalardan 24 adet şarkıyı korsan olarak indirdiği gerekçesiyle mahkemeye vermiş ve mahkeme Jammie Thomas Rasset'i 1.92 milyon dolar (şarkı başına 80.000 dolar) ödemeye mahkum etmişti.

Ancak avukatlar genç kadının bu cezayı ödemesine olanak olmadığı gerekçesiyle birçok kez itiraz etmiş ve 3 ayrı dava sonucunda bu para cezası kabul edilebilir rakamlara ulaşmıştı. Yaklaşık 5 yıldır devam eden dava süreci nihayet sonuçlandı ve temyiz mahkemesi Jammie Thomas Rasset'in 220.000 $'lık (şarkı başına yaklaşık 9 bin dolar) para cezasını onadı.

Oldukça sancılı geçen dava sürecinde ilk çıkan karara daha göre oldukça iyi bir para cezası ile ayrılan Jammie Thomas Rasset'in avukatları internet özgürlüğünün kısıtlandığını belirterek bu kararı bir üst mahkemeye daha götüreceklerini açıkladılar.

Emre Çetinkaya - Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Korsan Şarkıya 220 Bin Dolarlık Para Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement