Korucular "Keklik" Nöbetinde - Son Dakika
Yerel

Korucular "Keklik" Nöbetinde

Korucular "Keklik" Nöbetinde

Batmanda, keklik avının önüne geçilebilmesi amacıyla kırsalda görev yapan köy korucuları keklik avlayan kişileri gördüğünde onları tutuklayabilecek.

25.01.2016 12:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Köy Korucuları Keklik Avlayanları Gözaltına Alacak.

Köy korucuları, keklik avlayan kişileri gördüğünde onları tutuklayabilecek.

Batman kırsalında av sezonu dışında yapılan avcılık nedeniyle birçok hayvan türünün yok olma riski ile karşı karşıya kalması nedeniyle yetkililer bir dizi önlem aldı.

Bu nedenle polis, jandarma veya köy koruyucusu, keklik avcılığı yapanlara yasal işlem yapabilecek.

Sason Kaymakamı Tekin Dundar, yaptığı açıklamada, ilçede bazı hayvan türlerinin yok olma riskiyle karşı karşıya bulunduğunu söyledi.

Bütün köy ve mahalle muhtarlarına av yasağı konusundaki hassasiyetlerini aktardıklarını anlatan Dundar, "İki yıl önce kaymakamlığımız tarafından yüzlerce keklik doğaya bırakılmış ve avlanmalarına yasak getirilmişti. Ancak maalesef alınan tedbirlere ve getirilen yasaklara rağmen yasak avlanma yapanların olduğunu duymaktayız. Doğamızı ve hayvanlarımızı korumak her vatandaşımızın da görevidir" diye konuştu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Korucular 'Keklik' Nöbetinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • batman: Tüfekle avcılık adı altında adam katliam yapıyor. 2 keklik kotası varsa 10 tane öldürüyor onlarcasını da yaralıyor ve bunun adı da yasal avlanma bu katliamıda yapan Avcı oluyor. Doğa sever oluyor. AMA benim gibi tuzak ve canlı mühre ile keklik avcılığı yapan doğaya hiç bir zararı dokunmayan yakaladığı keklikleride çoğu zaman doğaya tekrar salıveren ve bu işi tamamiyle hobi olarak yapan ben ve benim gibiler bohçacı oluyor. Yasaklanıyor ve yaptıkları ayıplanıyor. Oysa bu bir ata sporudur kürtlerde. Çok önemli bir tarihsel geçmişi ve gerçekliği var. Onun için yapılan yasaklamalar amacına 0 0 Yanıtla

Advertisement