Koruncukköy Urla' Tanıtıldı - Son Dakika
Güncel

Koruncukköy Urla' Tanıtıldı

Koruncukköy Urla\' Tanıtıldı

Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı (KORUNCUK) tarafından inşası devam eden ve Türkiye'deki 2. çocuk köyü olacak olan Koruncukköy Urla'nın tanıtım toplantısı, İzmir'in Urla İlçesi'ndeki Barbaros Köyü'nde yapıldı.

03.06.2016 11:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı (KORUNCUK) tarafından inşası devam eden ve Türkiye'deki 2. çocuk köyü olacak olan Koruncukköy Urla'nın tanıtım toplantısı, İzmir'in Urla İlçesi'ndeki Barbaros Köyü'nde yapıldı.

Urla Belediye Başkanı CHP'li Sibel Uyar'ın da katıldığı tanıtım toplantısına, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, KORUNCUK Vakfı Başkanı Figen Özbek, KORUNCUK Vakfı Başkan Yardımcısı Oya Karakimseli, KORUNCUK Vakfı İzmir Şube Yönetim Kurulu Başkanı Işıl Nişli, Urla Belediye Meclis Üyesi Muzaffer Tunçağ, Barbaros Mahallesi Muhtarı Yüksel Ersan, sörfçü - oyuncu Çağla Kubat, vakıf üyeleri ve sponsorlar katıldı.

"Dünyayı iyilik kurtaracak, bir insanı sevmekle başlayacak her şey" sözleriyle konuşmasına başlayan Urla Belediye başkanı Sibel Uyar, "İşte o zaman dünyamız ne savaş görecek, ne kin, ne nefret. ve işte o zaman hiçbir çocuk yüzünü dökmeyecek, umudunu yitirmeyecek, Çünkü o zaman her çocuğun saçı okşanacak. Sevgiyle ve ilgiyle büyüyecek çocuklar. O günler gelir mi bilinmez. Ama bildiğim bir şey var. O da, Adile Naşit'in kuzucuklarıyla dolacak bu köyün hayata umut aşılayacak olması" dedi.

Geçen hafta yaptığı Koruncukköy Bolluca ziyaretinden söz eden Başkan Uyar, "Ben o kuzucukları geçen hafta Bolluca'daki köyde ziyaret ettim. Sevgiyle, ilgiyle büyüdüklerine şahit oldum. Kaliteli eğitim aldıklarını, sosyal, kültür ve spor faaliyetleri içerisinde sağlıklı bir gelişim süreci geçirdiklerini gördüm. Fotoğraf ve resim sergilerini gezdim. Derslerine katıldım. Bu kadar yetenekli ve zeki çocuklarla bir arada olmanın sevinci içinde geçirdim ziyaretimi" diye konuştu.

URLA BELEDİYESİ'NDEN TAM DESTEK

Urla Belediyesi ve Koruncuk Vakfı arasında işbirliği protokolü hazırladığını açıklayan Başkan Uyar, her zaman sosyal sorumluluk projelerine destek olmaya çalıştıklarını, şimdi de sıranın Koruncukköy Urla'da yaşayacak çocuklara geldiğini söyledi. Başkan bu protokol sayesinde çocukların yaşam şartlarının iyileştirilmesine katkıda bulunacakları için de ayrıca çok sevinçli olduklarını dile getirdi.

'BİZ ONLARA HEP AİLE OLDUK'

Koruncuk Vakfı Başkanı Figen Özbek de konuşmasında şunları söyledi:

"Dünyaya şanssız olarak gözlerini açan çocuklara yeni bir umut ve yaşam vermek için buradayız. Tam 26 yıl önce İstanbul Bolluca'da kurduğumuz gibi burada da yeni bir Koruncuk Köyü açıyoruz. Vakfımız bugüne kadar 300'den fazla çocuğu yaşama kazandırdı. Sevgi ve şefkatle büyüdükleri yuvalarından kendi yuvalarına uçup gittiler. İş kurdular, evlendiler, çocuk sahibi oldular. Biz onlara hep aile olduk. Hala köyümüzde 127 çocuğumuz var. Onlar bizim umudumuz. Onlara verdiğimiz sözü tutmak için çalışıyoruz. Şimdi ise sıra İzmir'de. İzmir'in bu şirin ilçesi Urla yeni çocuklara umut olacak. Bugün uzun yıllardır emek verdiğimiz projemizin hayata geçiyor olmasının gururunu yaşıyoruz. Bu proje vakfımız için yeni bir umut yeni bir başlangıçtır. Vakfımıza destek ve emek veren vakıf üyesi arkadaşlarım ve destekçilerimiz teşekkür ediyorum. Bize güvendiği için ayrıca Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar'a teşekkür ediyoruz ve verdiği destekler olmasa bugün burada olamazdık diyoruz. Burada 110 çocuk ile başlayacağız ama hayalimiz milyonlarca çocuğa ulaşabilmek. Bu hayalimiz ise ancak İzmirlilerin bize vereceği destek ile olabilir."

'SORUMLULUĞUMUZ ÇOK BÜYÜK VE BUNUN BİLİNCİNDEYİZ'

Türkiye'nin ikinci çocuk köyünü İzmir Urla'da açmaktan dolayı çok mutlu ve gururlu olduklarını söyleyen KORUNCUK Vakfı İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Işıl Nişli de "Sorumluluğumuz çok büyük ve bunun bilincindeyiz. Ama bir o kadar da inancımız ve gönlümüz var. Vakıf olarak birlik ve beraberliğimizin sayesinde bugünlere kadar geldik. İnanıyorum ki sizlerin yürekten destekleri sayesinde büyük bir ivme ile çocuk köyümüzü hizmete açmış olacağız. Bizlere bu yolda destek olan özellikle Urla Belediye Başkanımız Sibel Uyar başta olmak üzere herkese çok teşekkür ederim" dedi.

Konuşmalardan sonra, çocuk yuvasında yetişmiş olan Hakan Toldo, KORUNCUK Vakfı'nın çok güzel hizmet ettiğini, vakıfta gerçek aile sıcaklığının olduğunu, burada yetişen çocukların çok güzel yetiştiğini söyledi.

Tanıtım toplantısı kokteyl eşliğinde Sunshine Band orkestrasının mini konseri ile son buldu.

Koruncuk Urla 14 bin 128 metrekare alan üzerine kurulacak. İnşaat tamamlandığında ise 5 bin 325 metrekare kapalı alanı olacak. Her birinde 2 ailenin yaşadığı 4 aile evi, kız ve erkek olmak üzere 2 gençlik evi, bir sosyal tesis, bir idari bina ve açık yaşam alanları olacak. İnşaatın 2016 yılı sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

- İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Koruncukköy Urla' Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Samsun'da düzenlenecek sağlık zirvesine 30 ülkeden 200'ün üzerinde katılımcı bekleniyor
    12:25 Samsun'da düzenlenecek sağlık zirvesine 30 ülkeden 200'ün üzerinde katılımcı bekleniyor

    Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Samsun Şubesi tarafından düzenlenecek olan 2. İkiztepe Sağlık Zirvesi'nde, Türkiye'deki sağlık sektörü temsilcileri ve 30 ülkeden 200'ün üzerinde katılımcı bir araya gelecek. Samsun, sağlık turizmi konusunda önemli bir hizmet ihracatı gerçekleştirmekte olup, zirvenin düzenlendiği ilk yılda 3 milyon dolarlık sağlık turizmi geliri elde edilmiştir. Samsun'un sağlık hizmeti konusunda zirve şehirlerden biri olduğu belirtilerek, hedefin yıllık 30 milyon dolarlık sağlık turizmi geliri elde etmek olduğu ifade edilmiştir.

  • Trabzon'da Sağlık Turizmi Gelişiyor
    12:24 Trabzon'da Sağlık Turizmi Gelişiyor

    Trabzon'da sağlık turizmi giderek büyüyor. Bu yılın ocak-mart döneminde Gürcistan, Azerbaycan, Rusya ve Suudi Arabistan'dan gelen turistlere 29 farklı hizmet sunuldu. Trabzon'daki hastaneler ve klinikler, kadın doğum, genel cerrahi, nöroloji ve çocuk branşları başta olmak üzere birçok alanda hizmet veriyor. İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, sağlık turizminin ülke ekonomisi için önemli olduğunu belirtti ve Trabzon'un bu alanda katkı sağlamaya devam ettiğini söyledi. Gürcistan, Trabzon için önemli bir pazar olup, Azerbaycan da ikinci sırada yer alıyor. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ile yapılan planlamalarla Tiflis ve Bakü gibi şehirlerden direkt uçuşlar düzenlenerek sağlık turizmi potansiyeli artırılmaya çalışılıyor. Almanya ve Arap ülkeleri ise orta vadede hedef pazar olarak belirlendi. KTÜ Farabi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Abdulkadir Gündüz, hastanenin son 1 yılda 4 binden fazla sağlık turizmi hastasına hizmet verdiğini ve bu sayıyı önümüzdeki yıl yüzde 50 artırmayı hedeflediklerini belirtti. Hastalar da Trabzon'daki hizmetten memnun olduklarını dile getirdi.

  • Özel birey Veli Can Öndeş'in doğum günü kutlaması renkli görüntülere sahne oldu
    12:24 Özel birey Veli Can Öndeş'in doğum günü kutlaması renkli görüntülere sahne oldu

    Kocaeli'nin Derince ilçesinde özel birey Veli Can Öndeş için düzenlenen doğum günü kutlamasında arkadaşlarıyla birlikte eğlenceli anlar yaşandı. Derince Belediye Başkanı Sertif Gökçe'nin de katıldığı etkinlikte çocuklar doyasıya eğlendi.

  • Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda 3. olan Pınar Benek Şırnak'a döndü
    12:23 Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda 3. olan Pınar Benek Şırnak'a döndü

    Cizre Fen Lisesi öğrencisi milli sporcu Pınar Benek, Hırvatistan'da gerçekleşen Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda 3. olarak memleketi Şırnak'a döndü. Benek, hedefinin beş ay sonra yapılacak olan Dünya şampiyonasında şampiyon olarak bayrağımızı göndere çekmek olduğunu söyledi.

  • Öğretmen Akademileri kapsamında Bursa'da Kadim Mekanlar gezildi
    12:23 Öğretmen Akademileri kapsamında Bursa'da Kadim Mekanlar gezildi

    Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan Öğretmen Akademileri projesi kapsamında Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kurulan Kadim Mekanlar Akademisi'nde görev yapan öğretmenler, Bursa'nın tarihi mekanlarını geziyor. İlk olarak Ulu Cami'de gerçekleştirilen etkinliğin ikinci adresi ise Yıldırım Külliyesi ve Yeşil Medresesi oldu. Öğretmen Akademileri, çelebi öğretmenlerin kişisel, sosyal ve kültürel yönden gelişimlerini desteklemeyi amaçlıyor.


Advertisement