Koruyucu Aileler İftarda Buluştu - Son Dakika
Güncel

Koruyucu Aileler İftarda Buluştu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı İslam Emiroğlu, "Her çocuğun bir aile yanında olmasını, yetişmesini, topluma yararlı büyümesini arzu ediyoruz.

28.06.2016 23:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı İslam Emiroğlu, "Her çocuğun bir aile yanında olmasını, yetişmesini, topluma yararlı büyümesini arzu ediyoruz." dedi.

Bakanlık tarafından Kahramanmaraş'ta koruyucu aileler ve çocukları için iftar programı düzenlendi.

Kahramanmaraş'ta koruyucu ailelik için sırada olanların bulunduğuna işaret eden Emiroğlu, "Şu an kuruluşlarımızda 13 bin çocuğumuz kalıyor. Bu çocuklarımızın her türlü ihtiyacı karşılanıyor. Fakat bunun, sizlerin verdiği sevgi ve şefkatin tam bir karşılığı olması mümkün değil." diye konuştu.

Ülkede 4 bin 843 çocuğun koruyucu aile yanında kaldığını belirten Emiroğlu, "Her çocuğun bir aile yanında olmasını, yetişmesini, topluma yararlı büyümesini her zaman arzu ediyoruz. Kuruluşlarımızda kalan çocuklarımızın ihtiyaçlarını karşılamakla ilgili devletimizin hiçbir problemi yok. Ama kuruluşlarda kalan çocuklarımızın aidiyet ve sorumluluk bilinciyle ilgili problemler yaşıyoruz. Koruyucu aile dediğimiz, sevgi ve şefkatin en önemli kaynağı." ifadelerini kullandı.

Vali Vahdettin Özkan ise hükümetin özellikle ihtiyaç sahiplerinin sorunlarıyla yakından ilgilendiğini, gönüllü aileler ile çocukların buluşması için önemli programların uygulandığını dile getirdi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Sertpolat ise koruyucu ailelerin çocuklara sahip çıktığını, yetiştirme yurtlarının kapanmasına yardımcı olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Koruyucu Aileler İftarda Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.


Advertisement