Köse, "Camiler İyilik, Şefkat ve Yardım Merkezleridir" - Son Dakika
Yerel

Köse, "Camiler İyilik, Şefkat ve Yardım Merkezleridir"

Köse, "Camiler İyilik, Şefkat ve Yardım Merkezleridir"

AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle yaptığı açıklamada camilerin namaz ibadetinin yanı sıra duaların da topluca Allah’a arz edildiği, elem ve sevinçlerin paylaşıldığı, gönüllerin huzura kavuştuğu kutsal mekanlar olduğunu, din görevlilerinin de gönül erleri, manevi önder, lider insanlar olduklarını belirtti.

14.10.2014 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle yaptığı açıklamada camilerin namaz ibadetinin yanı sıra duaların da topluca Allah'a arz edildiği, elem ve sevinçlerin paylaşıldığı, gönüllerin huzura kavuştuğu kutsal mekanlar olduğunu, din görevlilerinin de gönül erleri, manevi önder, lider insanlar olduklarını belirtti.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle yazılı bir açıklamada bulunan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, "1986 yılından beri her yıl ekim ayının ilk haftası Camiler Haftası olarak kutlanırken, 2003 yılından itibaren de bu hafta Camiler ve Din görevlileri Haftası olarak kutlanmaktadır. Camilerimiz namaz ibadetinin yanı sıra duaların da topluca Allah'a arz edildiği, elem ve sevinçlerin paylaşıldığı, gönüllerin huzura kavuştuğu kutsal mekanlardır. Camiler ilim merkezi, bilgi ve hizmet yuvalarımızdır. Camiler dargınlıkların bittiği, şerlerin defedildiği, yoksulların sevindirildiği, iyilik, şefkat ve yardım merkezleridir" ifadelerine yer verdi.

İnsanları dini konularda onları aydınlatan, sosyal problemlerine çözüm arayan, sorumluluk duygusu içerisinde bu ulvi görevi yerine getiren din görevlilerinin toplum hayatında önemli bir misyonu olduğunu bildiren Köse açıklamasında şunları kaydetti:

"İyilikleri güzellikleri tavsiye eden, kötülüklerden kaçınılmasını sağlamak için gece gündüz, hayatlarının her safhasında görev yapan gönül erleri, manevi önder, lider insanlardır. Bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığının tespit ettiği tema ise oldukça anlamlıdır. Diyanet İşleri Başkanlığımızın ilan ettiği 'Geç Kalma Genç Gel' şeklinde sloganlaştırdığı tema çok isabetli olmuştur. Yapılacak konferanslar, söyleşiler, panellerle bu sloganın altının doldurulacağına, olumlu yönde güzel sonuçlar alınacağına dair inancımız tamdır." - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Köse, 'Camiler İyilik, Şefkat ve Yardım Merkezleridir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement