Kösedağ'da Şehit Olan Selçuklu Askerleri Dualarla Anılacak - Son Dakika
Güncel

Kösedağ'da Şehit Olan Selçuklu Askerleri Dualarla Anılacak

1243 yılında Anadolu’yu işkal etmek isteyen Moğolların Anadolu’ya saldırması sonucu Anadolu Selçuklu Devleti ile Moğol Ordusu arasında Kösedağ’da yapılan savaşta şehit olan 20 bine yakın asker dualarla anılacak.

07.07.2016 13:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1243 yılında Anadolu'yu işkal etmek isteyen Moğolların Anadolu'ya saldırması sonucu Anadolu Selçuklu Devleti ile Moğol Ordusu arasında Kösedağ'da yapılan savaşta şehit olan 20 bine yakın asker dualarla anılacak.

1243 yılından beri Suşehri halkı, harbin olduğu Temmuz ayının ikinci cumartesi günü Kösedağı'na çıkarak şehitler için dualar okuyor, Kuran tilaveti yapıyor, kurbanlar kesiyor. Güneydoğu Anadolu'dan gelen şehit haberleri üzerine, Suşehri Kültür ve Dayanışma Derneği ile Suşehri Belediyesi, 'Kösedağ Şehitlerini Anma Programınında' tüm şehitleri anma kararı aldı. 08 Temmuz 2016 günü saat 18.00'de Suşehri'nde başlayacak olan şehitleri anma programı gece boyu devam edecek ve 09 Temmuz 2016 günü Kösedağ'da tamamlanacak. Şehitleri anma etkinliğine, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, milletvekilleri ile vatandaşların katılması bekleniyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kösedağ'da Şehit Olan Selçuklu Askerleri Dualarla Anılacak - Son Dakika


Advertisement