Kösemusul; "Cesaretli Kararlar Bekliyoruz" - Son Dakika
Yerel

Kösemusul; "Cesaretli Kararlar Bekliyoruz"

Kösemusul; "Cesaretli Kararlar Bekliyoruz"

Merkez Bankası’nın açıkladığı faiz kararını sosyal medya hesabında değerlendiren SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, üretim ve yatırım yapmak için güvenin esas olduğunun altını çizdi.

25.02.2015 12:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Merkez Bankası'nın açıkladığı faiz kararını sosyal medya hesabında değerlendiren SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, üretim ve yatırım yapmak için güvenin esas olduğunun altını çizdi. Başkan Kösemusul, "İş dünyamızın düşük faizli kaynak bulması esastır. Yüksek faiz ekonomiye duvardır. Politika faizinde 25 baz puan indirim güzel ancak biz daha cesaretli kararlar bekliyoruz" dedi.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, merakla beklenen faiz kararını açıkladı. Kurul, politika faizini 25 baz puan indirimle 7,75'ten 7,50'ye çekti. Politika faizinin üst sınırı ise yüzde 11,25'ten 10,75'e düşürüldü. Açık piyasa işlemleri çerçevesinde piyasa yapıcısı bankalara repo işlemleri yoluyla tanınan borçlanma imkanı faiz oranı yüzde 10,75'ten yüzde 10,25'e, Merkez Bankası borçlanma faiz oranı yüzde 7,5'ten yüzde 7,25'e indirildi. Borç verme faiz oranı da yüzde 12,75'ten yüzde 12,25'e indirildi. Faiz kararının ardından Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, sosyal medya (twitter) hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu. Merkez Bankası'nın faiz kararının olumlu olduğunu ancak iş dünyasının beklentilerini karşılamadığını dile getiren Başkan Kösemusul, "Merkez Bankası faiz kararını açıkladı. Politika faizinde (bir hafta vadeli repo ihale faizi), 25 baz puanlık bir indirim görüyoruz. Daha evvel ifade etmiştim. Yüksek faiz ekonomiye duvardır. Biliyoruz ki üreten ve yatırım yapan için güven esastır, iş dünyamız düşük faizli kaynak bulmak zorundadır. İndirim kararı güzel ancak yeterli değildir. Ekonomik hedeflere ulaşmak için cesaretle kararlı adımlar atmak gerekir. İş dünyamız risk alıp cesaretli adımları atıyor, memnuniyetle şahit oluyoruz. Bu cesareti Merkez Bankası'nda -daha fazla- görmek istiyoruz" ifadelerini kullandı. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kösemusul; 'Cesaretli Kararlar Bekliyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement