Kosgeb Başkanı Biçer Kastamonu'da - Son Dakika
Ekonomi

Kosgeb Başkanı Biçer Kastamonu'da

Kosgeb Başkanı Biçer Kastamonu\'da

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Başkanı Recep Biçer, Türkiye’nin cari açığının ancak küçük KOBİ’lerle giderilebileceğini söyledi.

02.04.2015 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Başkanı Recep Biçer, Türkiye'nin cari açığının ancak küçük KOBİ'lerle giderilebileceğini söyledi.

Biçer, KOSGEB Kastamonu Hizmet Müdürlüğü'nün düzenlediği sertifika törenine katılmak üzere Kastamonu'ya geldi. Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirilen sertifika törenine konuşan KOSGEB Başkanı Recep Biçer, KOSGEB'in küçük ve orta düzey işletmeleri geliştirmeye ve desteklemeye yönelik bir kurum olduğunu hatırlatarak, "KOSGEB, 25 yıldır faaliyet gösteriyor. Türkiye'deki işletmelerin sayısı yaklaşık 3,5 milyon civarında. Yani bizim muhatap olduğumuz işletme sayısı yaklaşık 3,5 milyon civarındadır. Biz, cari açığı ve ekonomik gelişmeyi KOBİ'ler aracılığıyla daha kolay yapabiliriz" dedi.

Türkiye'nin cari açığını büyük şirketlerin oluşturduğuna dikkat çeken Recep Biçer, "Dolayısıyla hükümetimizin ve bizim gibi kuruluşlarla destek sağlamak gerekiyor. Yedi tane destek modelimiz var. Bunlar sayesinde öncü olmaya çalışıyoruz. Bunlardan bir tanesi de girişimcilik. Girişimciliğe 2010 yılının sonunda başladık. Şu anda 300 bin üzerinde katılım var. Kastamonu'da da bu sayı 2 binin üzerinde. Girişimcilik insanın kendi özelliklerini tanıması açısından önemlidir. Kastamonu ve Türkiye için bu çok önemli. Burada bulunmanız çok önemli. Bir işi başarmak o işe bismillah demekle oluyor. En azından bir adım attılar. Bir bahanenin arkasına sarılmadınız. Allah yolunuzu açık etsin. Yanınızda çalıştıracağınız insanlara istihdam sağlamak çok önemli. Kastamonu için elimizden gelen ne varsa yapacağız" diye konuştu.

Kastamonulu olmasından dolayı KOSGEB çatısı altında Kastamonu'ya hizmet etmekte büyük mutluluk duyacağını belirten Biçer, "Memleketim olması nedeniyle buranın gözümde farklı bir yeri var. Şehit olan savcının ailesine başsağlığı diliyorum. Bu tür hadiselerin bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

"MAALESEF, ELEMANIZ YOK DİYE SİPARİŞ ALMAYAN ESNAFIMIZ VAR"

Kastamonu Ahşap Fuarı'nı ziyaret eden firmaların siparişlerini 'yeterli elemanım yok' diye almayan esnafları gördüğünü vurgulayan Vali Şehmus Günaydın ise, "KOBİ'ler ülkemizde istihdamın artırılmasında, üretimin artırılmasında son derece büyük bir öneme sahip. Tabi KOBİ'lerin ve küçük ölçekli işletmelerin başarılı olması için uygulamalı girişim kursları açılıyor. Biz, bu kursları açıyoruz. Başlangıçta 30-40 kişi ile başlarken, kursun bitimine az bire süre kala yarıya kadar düşüyor. Sabırlı olalım. Kararlı olalım ki sonuç alalım. Üretmek için çaba göstermek, alın teri göstermek gerekiyor. Kastamonu olarak çok önemli bir potansiyele sahibiz. Gelişip, gelişmemiz için birçok avantajlı sektöre sahibiz. Rekabet edilebilirlik anlamında önemli sektörlerimiz var. Ahşap sektöründe de çok ciddi katkılar veriyoruz. Ama maalesef, 'elemanız yok diye sipariş alamayız' diyen esnafımızı gördüm" ifadelerini kullandı.

"GENÇ GİRİŞİMCİLERE HER ZAMAN DESTEK VERMEMİZ GEREKİYOR"

Genç girişimcilere her zaman destek vermeleri gerektiğine işaret eden Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş da, şunları kaydetti:

"Birçok genç kardeşimiz, KOSGEB'in verdiği desteklerle iş yeri sahibi oldular ve ticaretlerine de devam ediyorlar. Bu durum, bizi sevindiriyor. Biz, her zaman KOSGEB'in yatırımcı özelliğini destekliyoruz. Yatırımların artarak devam etmesini istiyoruz. Bunu da açıkça söylüyoruz. Biz, Kastamonu Belediyesi olarak KOSGEB ile farklı alanlarda da çalışabileceğimizi belirtiyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde de beraber çalışmalarımıza devam edeceğiz. Girişimcilere yön vermek çok hassas ve önemli bir özelliktir. Bu görevi de layıkıyla başaracaklarına inancımız sonsuz."

KOSGEB'E, MÜSTAKİL BİR KONAK YERİ TAVSİYESİ

KOSGEB'in bir tane tarihi konak alarak restore etmesini isteyen Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Kadir Tonbul ise, restore ettirdiği bu konakta da müstakil bir şekilde çalışmalarına devam etmesi tavsiyesinde bulunarak, şunları söyledi:

"İstihdamın yüzde 80'i özel sektörde olduğu düşünülürse işsizlikle en iyi mücadeleyi girişimcilikle yapabileceğimizi düşünmekteyiz. Ekonominin güçlenmesi yolunun yine girişimcilikten geçtiğini savunuyoruz. Bu nedenle ilimizde ticaret faaliyetlerinin desteklenmesi için ticaret ve sanayi odamız her türlü desteği vermeye hazırdır."

Konuşmaların ardından, kursu başarıyla bitiren genç girişimcilere sertifikaları verildi. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Kosgeb Başkanı Biçer Kastamonu'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri Serbest Bölge'de Yapılan Projeler Firmalara Sunuldu
    16:58 Kayseri Serbest Bölge'de Yapılan Projeler Firmalara Sunuldu

    Kayseri Serbest Bölge Yönetim Kurulu Başkanı ve Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Serbest Bölge'de hayata geçirilen projeler hakkında bölgede faaliyet gösteren firmalara sunum yaptı. Palancıoğlu, Serbest Bölge'nin daha cazip hale gelmesi için yatırımlara devam edeceklerini, doğalgaz, yağmur suyu hattı, içme suyu hattı, kanalizasyon, atık su arıtma tesisinin büyümesi gibi çalışmaları yürüttüklerini belirtti. Serbest Bölge'nin tüm yollarını açtıklarını, kilitli parke yol yapımının devam ettiğini ve birçok bitmiş veya üretime geçmek üzere olan firmanın bulunduğunu ifade etti. Ayrıca, yeşil serbest bölge olma hedeflerine de değinen Palancıoğlu, Kayseri Ticaret ve Sanayi odalarının başkanlarına, yönetim kurulu üyelerine ve sanayicilere teşekkür etti.

  • Salihli Belediyesi'nin 108 Milyon TL Borcu Var
    16:57 Salihli Belediyesi'nin 108 Milyon TL Borcu Var

    Manisa'nın Salihli ilçesi Belediye Başkanı Mazlum Nurlu, belediyenin 108 milyon TL borcu olduğunu belirterek, borçla ilgili incelemelerin devam ettiğini ve usulsüzlüklerin ortaya çıkarılacağını söyledi.

  • Çin'in imalat sektörü geriliyor, yeni sektörlere yöneliyor
    16:37 Çin'in imalat sektörü geriliyor, yeni sektörlere yöneliyor

    Çin'in Batı'yla ticaret savaşının ortasında kalan göçmen işçiler, büyük bir zorluk yaşarken, Çin ekonomisini yüksek teknolojiyle kurtarmaya çalışıyor.

  • Dışişleri Bakanı Fidan:
    16:26 Dışişleri Bakanı Fidan: "bir Numaralı Önceliğimiz İsrail İşgalinin Sona Ermesi ve İki Devletli Formülün Hayata Geçmesi"

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran-İsrail gerilimini değerlendirirken, "Bir numaralı önceliğimiz İsrail işgalinin sona ermesi ve iki devletli formülün hayata geçmesi olmalıdır. Bu olmadığı takdirde dün Yemen'den yapılan saldırılar, bugün İran-İsrail arasındaki gerilim, yarın başka bir savaş türü, öbür gün başka bir ülkenin içinde çıkan başka bir iç karışıklık, toplumsal rahatsızlık. Bunların hepsi olmaya devam edecektir'' dedi. Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri,  Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Es Sisi’nin çok yakın bir süre içinde Türkiye’yi ziyaret edeceğini bildirdi.

  • Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, Sapanca'da Hizmet İhracatı Strateji Çalıştayı'na katıldı
    16:24 Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, Sapanca'da Hizmet İhracatı Strateji Çalıştayı'na katıldı

    Sakarya'nın Sapanca ilçesinde düzenlenen Hizmet İhracatı Strateji Çalıştayı'na Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat ve Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz katıldı. Çalıştayda sektördeki gelişmeler ele alındı.

  • Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde 67 üreticiye 12 ton yer fıstığı tohumu dağıtıldı
    16:18 Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde 67 üreticiye 12 ton yer fıstığı tohumu dağıtıldı

    Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi' kapsamında Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde 67 üreticiye 12 ton yer fıstığı tohumu desteği verildi. Nurdağı Kaymakamı İsmail Alsancak, Belediye Başkanı Mehmet Yıldırır, Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Nihat Deme ile çiftçilerin katıldığı törende dağıtım gerçekleştirildi.

  • Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, IMF Başkan Yardımcısı Gopinath ile görüştü
    15:54 Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, IMF Başkan Yardımcısı Gopinath ile görüştü

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, IMF Başkan Yardımcısı Gita Gopinath ile görüşerek dünyanın görünümü üzerine sohbet etti. Gopinath, görüşmeye ilişkin fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaştı.

  • Hizmet İhracatçıları Birliği, sektörün sorunlarını masaya yatırdı
    15:49 Hizmet İhracatçıları Birliği, sektörün sorunlarını masaya yatırdı

    Hizmet İhracatçılar Birliği (HİB) düzenlediği Hizmet İhracatı Strateji Toplantısı ile sektörün sorunlarını ve çözüm önerilerini masaya yatırdı. Toplantıda, Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın da katılımıyla sektörün yol haritası ve stratejisi belirlendi. HİB Başkanı Şekib Avdagiç, hizmet ihracatının Türkiye'nin yumuşak gücü olmasını hedeflediklerini belirtti. Ayrıca, sektörün istihdam ve cari açığa pozitif katkı sağladığı vurgulandı. Hizmet İhracatı Sürdürülebilirlik Eylem Planı Strateji Çalışması gerçekleştirildi ve ihracatçıların devlet desteklerinden yararlanması için çalışmalar yapıldığı ifade edildi. Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mustafa Gültepe ise hizmet sektörünün dış ticaret dengesini etkileyeceğini ve 2028 yılında 200 milyar dolarlık hizmet ihracatı hedefi olduğunu belirtti.

  • DÜFAM Laboratuvarı'nda Fındık Üreticileri İçin Model Fabrika Kuruldu
    15:24 DÜFAM Laboratuvarı'nda Fındık Üreticileri İçin Model Fabrika Kuruldu

    Düzce Üniversitesi Fındık Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜFAM) Laboratuvarı'na kurulan model fabrikada üreticiler, hasat ettiği fındığı işleyerek katma değeri yüksek ürün haline getirebilecek. Düzce Ticaret ve Sanayi Odası tarafından finanse edilen proje kapsamında kurulan model fabrikada, üreticiler fındığı işleyerek kendi işlerinin patronu olabilecek ve ülkeye daha fazla katma değer sağlayabilecekler.

  • Zonguldak Belediyesi'nin Borcu 1 Milyar 153 Milyon TL
    15:13 Zonguldak Belediyesi'nin Borcu 1 Milyar 153 Milyon TL

    CHP'li Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, AKP'den devralınan belediyenin borcunun 1 milyar 153 milyon 308 bin 77 lira olduğunu açıkladı. Erdem, belediyenin borçlarını belediye binasına astığı pankartla kamuoyuna duyurdu.


Advertisement