Kosgeb Hatay İl Müdürü Sert, Girişimcilerle Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Kosgeb Hatay İl Müdürü Sert, Girişimcilerle Bir Araya Geldi

Kosgeb Hatay İl Müdürü Sert, Girişimcilerle Bir Araya Geldi

KOSGEB Hatay İl Müdürü Kenan Sert, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda (İTSO) girişimcilerle bir araya geldi.

20.06.2016 17:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KOSGEB Hatay İl Müdürü Kenan Sert, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası'nda (İTSO) girişimcilerle bir araya geldi.

Sert, burada yaptığı konuşmada, KOSGEB olarak proje üreten, istihdama katkı sağlayan, bölgede ihtiyacı hissedilen yeni işletmelerin kurulması için yatırım yapmak ve yeni iş yerleri açmak isteyen girişimcilere destek verdiklerini ve bu desteklerin de arttığı söyledi.

Bütçelerinin geçmiş döneme göre 4 kat attığını belirten Sert, "250 milyonluk bir bütçemiz varken bu yıl 1.250 milyon liralık bütçe aktarıldı. Yani, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı bir kısım desteklerini de KOSGEB'e aktardı. Bundan sonra sürekli çağrılara destek programlarına çıkılacak. Önümüzdeki günlerde destek modelleri gelişecek. Yeni yeni destek programları eklenecek. Bizim hedef kitlemiz KOBİ tanımına göre 250'den az çalışan istihdam eden, yıllık bilanço toplamı veya net satış hasılatı 400 milyon TL'yi geçmeyen işletmelere biz destek verebiliyoruz. KOBİ tanımına göre kendi içerisinde mikro, küçük ve Orta ölçekli olarak sınıflandırılıyor. Bu işletmelerin bir çoğu da mikro işletmeler olduğunu görüyoruz. Biz KOSGEB olarak hedef kitlemiz, amacımız bu KOBİ'leri geliştirmek, desteklemek, yeni girişimcileri oluşturmak, bunların geliştirilmesine, rekabet düzeyinin arttırılmasına, desteklenmesine destek sağlıyoruz."

Dünya ülkelerinin çoğunda işletmelerin KOBİ'lerden oluştuğunun altını çizen Sert, toplam istihdamın, yüzde 74.2'si, toplam katma değerin, yüzde 52.8'i, toplam satışların, yüzde 63'ü, toplam yatırımların yüzde 53.3'ü, toplam ihracatın yüzde 54.4'nün KOBİ'ler tarafından yapıldığının görüldüğünü ifade etti.

Girişimcilere mevzuat destek programlarının arttığının altını çizen Sert şunları kaydetti:

"Rutin destek verdiğimiz işletmelere 250 bin olan desteklerimiz 400 bin liraya çıktı. KOSGEB olarak, İş-Kur, DOĞAKA, Ticaret Odaları İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası gibi kuruluşlar bizimle protokol yapıyorlar. Buralarda girişimcilik eğitimi veriliyor. Biz müdürlük olarak da, bu eğitimleri verebiliyoruz. Önümüzdeki dönemde Mustafa Kemal Üniversitesinde ve İskenderun Teknik Üniversitesinde de girişimcilik eğitimleri vermeyi hedefliyoruz. Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim dönemlerinde her ay 5 sınıf açmayı planladık. Fırsat olursa üniversitelerimizde de girişimcilik eğitimleri verilecek. Buradan eğitim alan bayanlar için yüzde 90 oranında, erkekler için yüzde 70 oranında destek veriyoruz. Bu desteklerin 50 bin lirası hibe, 100 bin lirası geri ödemelidir. Bu destekte 50 bin liranın açılımı ise şöyle; 2 bin lirası şirket kurulum masrafı, 18 bin lira şirket kuruluş makine teknik, tesisat, 30 bin lirası da işletme giderleri olarak kira ve personel gideri olarak veriliyor." - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kosgeb Hatay İl Müdürü Sert, Girişimcilerle Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement