KOSGEB Minik Öğrencilere Sanayiyi Tanıttı - Son Dakika
Ekonomi

KOSGEB Minik Öğrencilere Sanayiyi Tanıttı

KOSGEB Minik Öğrencilere Sanayiyi Tanıttı

Diyarbakır KOSGEB Uzmanları,120 ilköğretim öğrencisini Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesine (OSB) götürerek işletmeleri gezdirdi.

22.10.2014 00:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Diyarbakır Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından Diyarbakır'da 2014 yılı Avrupa KOBİ haftası etkinlikleri kapsamında ilk ve orta öğretim öğrencileri ziyaret edilerek girişimcilik ile KOBİ Haftası hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Organize Sanayi Bölgesinde bulunan ŞOP Gıda Grubuna yapılan gezide Ortadoğu Kolejinin 120 Öğrencisine Organize Sanayi Bölgesinde bulunan işletmeler hakkında bilgiler verilerek, genç kesimin girişimcilik ruhunu ortaya çıkarıp sanayi üretimini görmeleri sağlandı.

Her yıl düzenli olarak kutlanan ve ülke çapında koordinasyonun KOSGEB tarafından üstlenildiği Avrupa KOBİ Haftası etkinlikleri ile ilgili kısa bir açıklama yapan KOBİ Uzmanı Hasan Solmaz, KOBİ haftasının kutlanmasındaki amacın KOBİ'leri destekleyecek faaliyetleri ön plana çıkarmak ve özellikle gençlerin girişimciliği kariyer seçeneği olarak dikkate alması yönünde farkındalık yaratmak olduğunu belirtti.

ŞOP Gıda adına konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Aras ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek yaptığı konuşmada; Diyarbakır OSB'de süt, peynir, yoğurt ve ayran üretimi gerçekleştirdiklerini, bu tarz organizasyonların sonucunda güzel bir etkileşim yakalandığını ve girişimci ruhların ortaya çıkarılması noktasında önemli olduğunu ifade etti.

Etkinliğin gerçekleştirildiği Ortadoğu Koleji Müdürü Meral Kaya hafta kapsamında yapılan etkinliğin ileriye dönük çok faydalı olduğunu, öğrencilere süt ve süt ürünlerinin nasıl üretildiğinin piknik havasında, eğlenceli bir şekilde göstererek yararlarını anlatma imkânı oluştuğunu söyledi.

KOSGEB KOBİ Uzmanı Zülfikar Altunbağ ise bu etkinliklerin KOSGEB Destek ve Hizmetlerinin yaygınlaşmasında önemli adımlar olduğunu ifade ederek, Diyarbakır ve Ülke ekonomisinin temelini oluşturan KOBİ'lerin geliştirilmesi ve desteklenmesi sürecinde her zaman destek olacaklarını ve geçmiş yıllarda olduğu gibi gelecek yıllarda da bu faaliyetlerin tekrar edeceğini belirterek organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Ekonomi KOSGEB Minik Öğrencilere Sanayiyi Tanıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement