Koski'den 3 İlçeye Daha Sağlıklı ve Kesintisiz Su Hizmeti - Son Dakika
Yerel

Koski'den 3 İlçeye Daha Sağlıklı ve Kesintisiz Su Hizmeti

Koski\'den 3 İlçeye Daha Sağlıklı ve Kesintisiz Su Hizmeti

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, içme ve kullanma su temini çalışmaları kapsamında su azlığı ve sağlıksız su problemi yaşayan Karatay, Bozkır ve Kadınhanı ilçelerine bağlı muhtelif mahallelerde çalışmalarını tamamladı.

21.10.2016 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, içme ve kullanma su temini çalışmaları kapsamında su azlığı ve sağlıksız su problemi yaşayan Karatay, Bozkır ve Kadınhanı ilçelerine bağlı muhtelif mahallelerde çalışmalarını tamamladı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası ile merkeze bağlanan mahallelerde içme ve kullanma su temini çalışmaları kapsamında su azlığı ve sağlıksız su problemi yaşayan yerleşim yerlerinin su ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyledi. Birçok mahallede yaşanan su problemlerinin tamamını bir planlama ile çözmek için çalıştıklarını belirten Başkan Akyürek, bu kapsamda tüm yerleşim yerlerinde olduğu gibi Karatay ilçesine bağlı Kızboğan, Bozkır ilçesine bağlı Sarıoğlan ve Kadınhanı ilçesine bağlı Örnekköy mahallelerinde de çalışma yaptıklarını dile getirdi.

İçme ve kullanma su ihtiyacını mevcut derin sondaj kuyusundan sağlayan Karatay ilçesine bağlı Kızboğan Mahallesi'nde mevsimin son yıllarda kurak ve yağışsız geçmesi dolayısıyla kuyunun tamamen kuruduğunu, bu yüzden yeni bir su temin çalışması yapıldığını belirten Başkan Akyürek, "Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü ekiplemizce içme suyu olmayan Kızboğan Mahallemize 176 metre derinliğinde kuyu açılmıştır. Bu kuyudan da 3,5 litre/saniye debili su temin edilerek mahallemize yeterli ve sürekli içme suyu sağlanmıştır" dedi.

"Bozkır'da 30 litre/saniye su temini"

Bozkır ilçesine bağlı Sarıoğlan, Kuzören ve Koçaş mahallelerinin içme suyunu 2 adet kuyudan grup olarak karşıladığını, fakat yapılan incelmelerde kuyuların su ihtiyaçlarını karşılamada yetersiz kaldığını tespit ettiklerini dile getiren Başkan Akyürek, "Gruba, Çiçek ve Afşar mahallelerinden ilave edilerek yeni bir grup oluşturulmuştur. Yeni grubun su ihtiyacı da Koçaş Mahallesi'nde açılan 107 ve 60 metre derinliklerinde 2 adet sondaj kuyusundan karşılanacaktır. Temin edilen su miktarı ise 30 litre/saniyedir" şeklinde konuştu.

Sağlıklı su temin çalışmalarına büyük önem verdiklerini vurgulayarak, Kadınhanı ilçesine bağlı Örnekköy Mahallesi'nde yürütülen sondaj çalışmalarına değinen Başkan Akyürek, "Örnekköy Mahallemiz daha önce içme suyunu sondaj kuyusundan ve kaynaktan temin etmekteydi. Yapılan incelemelerde kuyulardaki suların nitrat parametresinin yüksek olduğu saptandı. Bu yüzden Örnekköy ve Sarıkaya Mahallelerimiz grup haline getirildi. Grubun su ihtiyacını karşılamak üzere Karabıyık Mahallemizde 204 metre derinliğinde bir adet sondaj kuyusu açıldı. Kuyudan temin edilen 25 litre/saniye debili su ile de mahallelerimize içilebilir ve yeterli içme suyu sağlandı" dedi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Koski'den 3 İlçeye Daha Sağlıklı ve Kesintisiz Su Hizmeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement