Kosova Başbakanı Mustafa ile ABD Kongre Üyesi Eliot Engel Görüştü - Son Dakika
Güncel

Kosova Başbakanı Mustafa ile ABD Kongre Üyesi Eliot Engel Görüştü

Turan KASAP (KOSOVA –PRİŞTİNE ) – DHA- Kosova ziyaretini gerçekleştirmekte olan Amerikan kongre üyesi Eliot Engel, Başbakan İsa Mustafa ile görüştü.

03.07.2015 16:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Turan KASAP (KOSOVA –PRİŞTİNE ) – DHA- Kosova ziyaretini gerçekleştirmekte olan Amerikan kongre üyesi Eliot Engel, Başbakan İsa Mustafa ile görüştü. Görüşmede özellikle Kosova için ayrı bir önem taşıyan Savaş Suçları Özel Mahkemesi'nin kurulması konusu üzerinde duruldu. Görüşmede kongre üyesi Engel, Savaş Suçları Mahkemesi'nin kurulmasının şart olduğunu söyledi. Engel, Kosova Meclisi tarafından onaylanmadığından Savaş Suçları Mahkemesi konusunda BM'nin karar alabileceğini ve Kosova'ya uluslararası desteğin azalacağını vurguladı.

Başbakan İsa Mustafa ise Kosova'nın önemli bir karar alma aşamasında olduğunu ve uluslararası yükümlülükleri yerine getirme kapasitesine sahip olduğunu vurguladı. Görüşmede ayrıca, Kosova ile Sırbistan arasında ilişkilerin normalleşmesini amaçlayan dilayog sürecinden de söz edildi. Başbakan Isa Mustafa ABD Kongre üyesi Eliot Engel'in Kosova'ya sunduğu destek nedeniyle hükümetin ve Kosova vatandaşlarının takdirlerini dile getirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kosova Başbakanı Mustafa ile ABD Kongre Üyesi Eliot Engel Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement