Kosova Başbakanı Mustafa Muhalefetin Darbe Yapmasına İzin Vermeyeceğiz - Son Dakika
Güncel

Kosova Başbakanı Mustafa Muhalefetin Darbe Yapmasına İzin Vermeyeceğiz

Kosova Başbakanı Mustafa Muhalefetin Darbe Yapmasına İzin Vermeyeceğiz

Dha DIŞ HABER- Kosova Başbakanı Mustafa Muhalefetin darbe yapmasına izin vermeyeceğiz Turan Kasap Priştine, 5 Şubat (DHA) ? Başbakan İsa Mustafa ve Başbakan Yardımcısı Haşim Taçi, Eğitim Sendıkları Birliği temsilcileri ile bir araya geldikten sonra ortaklaşa basın toplantısı düzenlendi.

05.02.2016 19:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dha DIŞ HABER- Kosova Başbakanı Mustafa Muhalefetin darbe yapmasına izin vermeyeceğiz

Turan Kasap Priştine, 5 Şubat (DHA) ?

Başbakan İsa Mustafa ve Başbakan Yardımcısı Haşim Taçi, Eğitim Sendıkları Birliği temsilcileri ile bir araya geldikten sonra ortaklaşa basın toplantısı düzenlendi. Kosova'nın bağımsızlığının 8. yıl dönümü afişlerinin asıldığı Başbakanlık'ta düzenlenen basın toplantısında konuşan Başbakan İsa Mustafa, 'Sorunların çözümü sokaklarda değildir. Sorunlar, şiddet ve göz yaşartıcı gaz ile değil diyalog yoluyla çözülür' dedi. Var olan siyasi krizin ülkenin Avrupa entegrasyonu sürecine zarar verdiğini kaydetti. Başbakan İsa Mustafa, 17 Şubat Kosova bağımsızlık gününde muhalefetin planladığı darbe yapmasını ne de polislerimizi yaralamalarına izin vermeyeceğiz derken, 17 Şubatta hep beraber bağımsızlık günü kutlayacaklarını ifade etti.

Sırp Belediyeler Birliği Anlaşması'na değinen Başbakan İsa Mustafa, 'Muhalefet sırp Belediyeler Birliği için sırpça terim kullanıyor. Oysa ben Brüksel görüşmelerinde bile Sırpça konuşmam. Biz hükümeti oylarla kurduk. Bu ülkede yumrukların konuşmasına izin vermeyeceğiz. Bunu amaçlayanlara da izin vermeyiz' dedi.

Başbakan Yardımcısı Haşim Taçi ise, cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinerek, seçim sürecinin Anayasa'ya uygun şekilde yapılacağını vaad etti. Taçi, 'Söz konusu cumhurbaşkanlık seçim sürecini muhalefet şiddet kullanılarak engelleyemez' dedi. Haşim Taçi, muhalefetin kullandığı yöntemler Anayasa'ya aykırı olduğunu vurguladı. Taçi, muhalefetin kullandıkları yöntemler, PDK ve LDK'ya koalisyonuna yardımcı olmamakla birlikte ülkeye zarar vermekte. Bizler de koalisyon olarak gerekirse iki gün içerisinde 100 bin kişi değil, 1 milyon kişiyi meydanlara toplayabiliriz. ve kimsenin şantajına boyun eğmeyiz? ifadelerini kullandı. Bu arada Kosova muhalefeti 17 Şubat Kosova Bağımsızlık gününde düzenleyecek genel halk protesto için son hazırlıkları yapıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kosova Başbakanı Mustafa Muhalefetin Darbe Yapmasına İzin Vermeyeceğiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement