Kosova?da 28 Kasım Bayrak Günü Kutlamaları Başladı - Son Dakika
Güncel

Kosova?da 28 Kasım Bayrak Günü Kutlamaları Başladı

Kosova?da 28 Kasım Bayrak Günü Kutlamaları Başladı

Arnavutların en önemli milli bayramı olan "Bayrak günü" olarak kutlanan 28 Kasım Arnavutluk'un bağımsızlığının ilan edildiği gün, Kosova'da büyük bir coşkuyla kutlanmaya başladı.

27.11.2014 17:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arnavutların en önemli milli bayramı olan "Bayrak günü" olarak kutlanan 28 Kasım Arnavutluk'un bağımsızlığının ilan edildiği gün, Kosova'da büyük bir coşkuyla kutlanmaya başladı. Bayrak Günü ve Arnavutluk'un bağımsızlığının ilanının 102. yılı, Priştine ve diğer kentlerin Kırmızı ve Siyaha bürünmesine neden oldu. Başkent Priştine merkezindeki Aya Teresa meydanı milli bayrakların yanı sıra balonlarla süslendi. Bu arada 28 Kasım Bayrak Günü kutlamaları için değişik kültür etkinliklerinin yapılmasına da başlandı.

Kutlamalar çerçevesinde başkent Priştine'de yerli ürünler fuarı açıldı. Sabah saatlerinde açılan fuar büyük ilgi gördü. Fuarda el işlerinden gıdaya kadar çeşitli ürenler satıldı. Kırmızı ve Siyah ile süslenen el işleri ürünleri en çok satılan ürünler arasında yer aldı.

Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga, Arnavutluk'un Bağımsızlık Bayramı nedeniyle Arnavutluk Başkanı Buyar Nişani'ye bir kutlama mesajı gönderdi. Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga, Arnavutluk Başkanı Buyar Nişani'ye gönderdiği kutlama mesajında, Arnavutluk'un bugün demokratik bir devlet, NATO üyesi, AB entegrasyonu yolunda başarılı yürüyen ve iyi komşuluk ilişkilerine olumlu katkılarda bulunan bir ülke olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Yahyaga mesajında Arnavutluk Cumhuriyeti ile Kosova Cumhuriyeti arasında ilişkilerin, tüm yönlü işbirliğinin ürün verici ve yapıcı örneğini teşkil ettiğini ifade etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kosova?da 28 Kasım Bayrak Günü Kutlamaları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement