Kosova'da 5 Kişi Hakkında Terör Suçlaması - Son Dakika
Dünya

Kosova'da 5 Kişi Hakkında Terör Suçlaması

Kosova\'da 5 Kişi Hakkında Terör Suçlaması

Kosova Özel Savcılığı, terörle ilgili çeşitli suçlar işledikleri gerekçesiyle Kosovalı 5 sanık hakkında iddianame hazırladı.

26.01.2015 19:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kosova Özel Savcılığı, terörle ilgili çeşitli suçlar işledikleri gerekçesiyle Kosovalı 5 sanık hakkında iddianame hazırladı.

Priştine Temel Mahkemesi'nde görülecek davada sanıklar, terör grubunu yönetmek, yasadışı patlayıcı madeler üretmek, terör grubuna üye olmak, terör eylemleri hazırlamak,yasadışı silah ve patlayıcı bulundurmak, dini nefret yaymak ve Kosova topraklarında saldırı düzenlemek, Suriye içinde terör eylemlerinde bulunmak iddialarıyla suçlaniyor.

Avrupa Birliği'nin (AB) Kosova'daki Hukuk Misyonu Eulex tarafından yapılan yazılı açıklamada, sanıkların saldırılarda kullanılan askeri silah ve mühimat satın alırken tutuklandıkları belirtildi. Tutuklamaların, terörle mücadelede Kosova Polis Müdüriyeti ile Kosova'da ABD'nin 2 Hristiyan misyonerine karşı yapılan saldırı nedeniyle gerçekleştirilen araştırmalar sonucunda yapıldığı kaydedildi.

AB ülkelerinin hukuk alanında sağladığı yardımları ve Kosova kovuşturma organları tarafından 14 ay süren teknik takip ve soruşturmalara, Kosova Olay Yeri İnceleme Ajansı'nı kanıtlarının da eklendiği belirtildi.

İddianame, Kosova Özel Savcılığı'nda görevli uluslararası bir savcı tarafından hazırlandı. - PRİŞTİNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Kosova'da 5 Kişi Hakkında Terör Suçlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İran'ın İsfahan kentindeki askeri üslere saldırı düzenlendi
    11:22 İran'ın İsfahan kentindeki askeri üslere saldırı düzenlendi

    İran'ın İsfahan kentindeki askeri üslere yapılan saldırıda, insansız hava araçları ve füzeler hedef alındı. İranlı yetkililer saldırının sembolik önemine dikkat çekerken, İsrail'in İran'ın nükleer silah geliştirme programına gönderme yapmak istediği düşünülüyor. İran medyası ise üç patlamanın meydana geldiğini duyurdu. Rusya ise İsrail'e İran'ın gerilimi yükseltmek istemediği mesajını iletti.

  • Adıyaman'da depremde hayatını kaybeden KKTC'li öğrenciler için adalet talebi
    11:12 Adıyaman'da depremde hayatını kaybeden KKTC'li öğrenciler için adalet talebi

    Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği, Adıyaman'da 6 Şubat 2023 depreminde yıkılan İsias Otel'de yaşamını yitiren 35 KKTC'li öğrenci için 'Adalete ışık tut' yürüyüşü düzenledi. Depremde kızı Selin'i kaybeden Ruşen Yücesoylu Karakaya, 'Bizim tek dayanağımız bilimin gösterdiği doğrular ve hukukun üstünlüğüdür. Türkiye Cumhuriyeti adaletinden de tek beklentimiz bu yöndedir.' dedi. Kahramanmaraş merkezli depremlerde KKTC'li öğrencilerin ve tur rehberlerinin de aralarında bulunduğu 72 kişiye mezar olan Adıyaman'daki Grand İsias Otel davasının ikinci duruşması 26 Nisan'da Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas lideri İsmail Haniye ile görüşecek
    10:37 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas lideri İsmail Haniye ile görüşecek

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hamas’ın siyasi kolunu lideri İsmail Haniye ile İstanbul’daki görüşmesi, Ortadoğu’da İran-İsrail gerilimin arttığı ve bu nedenle Gazze’de ateşkes çabalarının ikinci plana atıldığı bir döneme rastlaması açısından önemli.

  • Muğla'da düzensiz göçmenleri taşıyan bot batma tehlikesi geçirdi
    10:28 Muğla'da düzensiz göçmenleri taşıyan bot batma tehlikesi geçirdi

    Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında düzensiz göçmenleri taşıyan bir bot, fırtına nedeniyle batma tehlikesi geçirdi. Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarılan 26 göçmen, Muğla İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne gönderildi.

  • Çin Halk Kurtuluş Ordusu Donanması 75. kuruluş yıldönümünü kutluyor
    10:09 Çin Halk Kurtuluş Ordusu Donanması 75. kuruluş yıldönümünü kutluyor

    Çin Halk Kurtuluş Ordusu Donanması, 75. kuruluş yıldönümünü kutlamak üzere bir dizi etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Etkinlikler arasında ulusal bayrak çekme töreni, askeri müzik gösterisi ve temalı ışık gösterileri yer alıyor. Ayrıca donanma kışlaları ve gemileri halkın ziyaretine açık olacak. Ayrıca, donanma ile ilgili sanatsal eserlerden oluşan bir sergi düzenlenecek ve eğitim kampanyası yürütülecek.

  • Çin, Filistinlilere yardım malzemeleri gönderdi
    09:59 Çin, Filistinlilere yardım malzemeleri gönderdi

    Çin hükümeti tarafından sağlanan bir grup insani yardım malzemesi Mısır'ın El-Ariş Havalimanı'na ulaştı. Yardımlar Refah sınır kapısı üzerinden Gazze Şeridi'ne ulaştırılacak. Çin Büyükelçiliği, Çin hükümetinin, Gazze'deki acil insani durumu hafifletmek amacıyla Mısır üzerinden Gazze'ye birkaç parti gıda, ilaç ve çeşitli acil insani yardım malzemesi gönderdiğini bildirdi.


Advertisement