Kosova'da Muhalefetin Engellemesiyle Meclis Genel Kurulu Başlamadan Bitti - Son Dakika
Dünya

Kosova'da Muhalefetin Engellemesiyle Meclis Genel Kurulu Başlamadan Bitti

Kosova\'da Muhalefetin Engellemesiyle Meclis Genel Kurulu Başlamadan Bitti

Kosova Meclisi Genel Kurulu, muhalefetin Kosova ve Sırbistan arasında imzalanan anlaşmaya yatıkları boykot nedeniyle çalışmalarını sürdüremedi.

01.10.2015 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kosova Meclisi Genel Kurulu, muhalefetin Kosova ve Sırbistan arasında imzalanan anlaşmaya yatıkları boykot nedeniyle çalışmalarını sürdüremedi. Bugün de kürsüye yürüyen muhalefet milletvekilleri, toplantının yapılmasını engelledi.

Başbakan İsa Mustafa'nın, Kosova ile Sırbistan arasındaki diyalog çerçevesinde Brüksel'de, Kosova'da Sırp Belediyeler Topluluğu'nun kurulmasını öngören anlaşma ile Kosova ve Karadağ arasında devlet sınırını belirleyen Anlaşma'dan imzasını geri çekmesini talep eden muhalefet, meclis genel kurulunun başlamasına izin vermedi.

Meclis başkanının ısrarlarına rağmen yerlerine dönmeyen muhalefet milletvekilleri, meclis başkanının da mikrofonunu işgal ederek, iktidar milletvekillerinin tepkisine neden oldu. Bir anda salonda havanın gerginleşmesi üzerine toplantı başlamadan sona erdi.

MECLİSİN TİYATROYA DÖNÜŞMESİNE İZİN VERİLMEYECEK

Kosova Meclis Başkanı Kadri Veseli, genel kurulun muhalefet tarafından engellenmesi üzerine meclis lobisinde düzenlediği basın toplantısında, Kosova'da parlamento demokrasisinin ihlal edilmesine izin verilmeyeceğini belirtti. Meclis kürsüsünün tüm vatandaşların sesi olması için çaba gösterdiklerini kaydeden Meclis Başkanı Veseli, "meclisin tiyatroya dönüşmesine izin vermeyeceğiz. Meclis kürsüsünün işgal edilmesi, seçilmiş milletvekilleri haklarının ihlali demektir. Azınlık iradesinin, çoğunluk iradesini ihlal etmesine tolerans göstermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

KİTLEVİ PROTESTOLAR KAÇINILMAZ OLACAK

Kosova Meclisi'ndeki 3 muhalefet partisi temsilcileri de düzenledikleri basın toplantısında, Başbakan İsa Mustafa'nın Brüksel'de imzaladığı anlaşmalar ile Kosova'nın Bosna'ya dönüştürülmesi hedeflendiğine dikkat çekerek, başbakan Mustafa'nın, Kosova'da Sırp Belediyeler Topluluğu Anlaşması ve Karadağ ile Sınır Anlaşması'ndan imzasını geri çekmedikçe, meclisin çalışmalarını engelleyeceklerini belirtiler. Vetëvendosje Hareketi, AAK ve Nisma partileri parlamento grup başkanları, geniş katılımı protesto gösterilerinin kaçınılmaz olduğuna vurgu yaptılar. - PRİŞTİNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Kosova'da Muhalefetin Engellemesiyle Meclis Genel Kurulu Başlamadan Bitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement