Kosova'da Müslümanlar Bayram Namazı İçin Camilere Akın Etti - Son Dakika
Güncel

Kosova'da Müslümanlar Bayram Namazı İçin Camilere Akın Etti

Kosova\'da Müslümanlar Bayram Namazı İçin Camilere Akın Etti

Kosova'da Müslümanlar bayram namazı için camilere akın ettiTuran KASAP, PRİŞTİNE, 12 EYLÜL (DHA) - Kurban Bayramı namazaı için sabahın erken saatlerinden itibaren Müslümanlar camilere akın etti.

12.09.2016 09:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kosova'da Müslümanlar bayram namazı için camilere akın etti

Turan KASAP, PRİŞTİNE, 12 EYLÜL (DHA) - Kurban Bayramı namazaı için sabahın erken saatlerinden itibaren Müslümanlar camilere akın etti. Kosova'da merkezi kutlamanın adresi yine başkent Priştine'de Osmanlı'dan kalma ve TİKA tarafından onarılan Balkanlar'ın en eski ibadet yerlerinden Fatih Sultan Mehmet Camii oldu.

Sabahın ilk ışıklarıyla camiye akın eden vatandaşlar cami avlusunu tıklım tıklım doldurdu. Namaz öncesinde tekbirler getirilirken, ardından bayram vaazı dinlendi. Vaazlarda Müslümanlığa yakışan barış, huzur ve hoşgörünün hüküm sürmesi gereği dile getirildi.

Kosova Baş İmamı Sabri Baygora, ismi barış olan İslam dininin içinde terör barındırmasının mümkün olmadığına dikkat çekti. Namaz vakti geldiğinde ise yüzlerce vatandaş namaza durdu. Kılınan namazın ardından cemaat hep bir ağızdan tekbirler getirip, bayram hutbesini dinledi. Bayram hutbesini okuyan Kosova İslam Birliği Başkanı Naim Tırnava adına Kosova İslam Birliği Başkan Yardımcısı Reşat Efendi Mechiti, kurbanın fedakarlık, neşe, sevgi, birlik ve beraberlik günü olduğunu hatırlattı. Mechiti, Bayram günlerinde hepimiz dayanışma ve hoşgörüden hareketle, birbirimize daha fazla yardım etmeli, ihtiyaç sahipleri ve yetimleri daha fazla kucaklamalıyız dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kosova'da Müslümanlar Bayram Namazı İçin Camilere Akın Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement