Kosova'da Siyasi Cinayet - Son Dakika
Dünya

Kosova'da Siyasi Cinayet

Kosova\'da Siyasi Cinayet

Kosova'nın Kuzey Mitroviça Belediyesinde danışman olarak görev yapan Dimitrije Janiçijeviç, evinin önünde öldürüldü.

16.01.2014 15:03  Güncelleme: 15:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kosova'nın Kuzey Mitroviça Belediyesinde danışman olarak görev yapan Dimitrije Janiçijeviç (35), evinin önünde öldürüldü. Cinayetin kim yada kimler tarafından işlendiği ise henüz bilinmiyor.

Kuzey Mitroviça Belediyesi'nde danışman olarak görev yapan Dimitrije Janiçijeviç'in, dün gece saat 00.30 sıralarında evinin önünde yapılan silahlı saldırıda vurularak öldürüldüğü açıklandı. Polis yetkilileri Janiçiıjeviç'in hastaneye ulaştırıldığında yaşam belirtileri göstermediği öğrenildi. Janiçijeviç, Kosova'da 3 Kasım tarihinde düzenlenen yerel seçimlerde Kuzey Mitroviça'da Bağımsız Liberal Partisi'nden (SLS) başkan adayı olmuştu.

Mitroviça Polisi Bölge Sözcüsü Bekim Hoti yaptığı açıklamada Losova polisi ile Avrupa Birliği'nin Kosova'daki Hukuk Misyonu EULEX 'e bağlı özel tim ile ortaklaşa olarak olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. Silahlı saldırının sebebinin henüz bilinmediğini kaydeden sözcü Hoti, Janiçijeviç'e daha önce de saldırılar düzenlendiğini hatırlattı.

Bu arada, Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga, Kosova Hükümeti ve AB'nin Kosova Özel Temsilcisi Samuel Zbogar da, cinayeti sert bir dille kınadı. - PRİŞTİNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Kosova'da Siyasi Cinayet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement