Kosova'da Türkiye Mezunları Derneği'nin Yeni Hizmet Ofisi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Kosova'da Türkiye Mezunları Derneği'nin Yeni Hizmet Ofisi Açıldı

Kosova\'da Türkiye Mezunları Derneği\'nin Yeni Hizmet Ofisi Açıldı

Türkiye’deki üniversitelerden mezun olan Türk Kosova, Arnavut ve Boşnak gençleri tek çatı altında toplamak amacıyla 2007 yılında kurulan ve kısmi tefrişatı Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından gerçekleştirilen Türkiye Mezunları Derneği’nin yeni ofisi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

19.12.2013 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'deki üniversitelerden mezun olan Türk Kosova, Arnavut ve Boşnak gençleri tek çatı altında toplamak amacıyla 2007 yılında kurulan ve kısmi tefrişatı Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından gerçekleştirilen Türkiye Mezunları Derneği'nin yeni ofisi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Kosova'da faaliyet gösteren Türkiye Mezunları Derneği'nin TİKA'nın da katkılarıyla tefrişatı gerçekleştirilen yeni ofis binası, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Türkiye'den mezun olan gençlerin yoğun katılımı ile gerçekleşen açılış törenine, Türkiye'nin Kosova Büyükelçisi Songül Ozan, TİKA Kosova Koordinatörü Eyüp Yavuz Ümütlü, Türk Temsil Heyeti Başkan Yardımcısı Albay Erdal Dodurga, Prizren Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Lopar, Prizren İslam Birliği Başkanı Lütfi Ballık, KDTP milletvekilleri Fikrim Damka ve Müfera Şinik katıldı. Türkiye Cumhuriyeti üniversitelerinden mezun olan ve 300'ün üzerinde üyesi olan Türkiye Mezunları Derneği'nin Başkanı Cengiz Çesko, açılış töreninde yaptığı konuşmada başta TİKA olmak üzere tüm Türk kurumlarına ve gerek bugüne kadar gerçekleştirdikleri faaliyetlerde, gerekse yeni ofisin açılması sürecinde kendilerine destek olan üyelerine teşekkür etti.

Türkiye Büyükelçisi Ozan ise, Türkiye Mezunları Derneği'nin misyonunun Kosova'nın kalkınması için çok önemli olduğunu belirtti. Ozan, bugün Kosova'da çok önemli kademelerde görev yapan Türkiye mezunları olduğunu ve yine Türkiye mezunlarının önemli yerlerde görev almaya devam edeceğini düşündüğünü ifade etti.

TİKA Kosova Koordinatörü Ümütlü de, TİKA olarak kuruluşundan bu yana Türkiye Mezunları Derneği'nin çeşitli projelerine destek verdiklerini ve bu desteğin devam edeceğini vurguladı. Ümütlü, Türkiye Mezunları Derneği'nin Kosova ve Türkiye halkları arasındaki kardeşlik bağının güçlendirilmesi için çok önemli bir yere sahip olduğunu kaydetti. Türkiye Mezunları Derneği'nin bugüne kadar önemli faaliyetler gerçekleştirdiklerini ve bundan sonra yeni ofisleriyle daha da güzel ve önemli işlere imza atmalarını beklediğini belirten Ümütlü, yeni ofisin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Tören açılışın ardından düzenlenen kokteylle sona erdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kosova'da Türkiye Mezunları Derneği'nin Yeni Hizmet Ofisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement