Kosova'da "Uluslararası Dokufest Film ve Belgesel Festivali" Başladı - Son Dakika
Güncel

Kosova'da "Uluslararası Dokufest Film ve Belgesel Festivali" Başladı

Kosova\'da "Uluslararası Dokufest Film ve Belgesel Festivali" Başladı

Dha DIŞ HABER - -Festivalde 100. yılını kutlayan Türk Sinemasını anlatan Motör belgesel büyük ilgi gördü Kosova'da bu yıl 14'üncüsü düzenlenen "Uluslararası Dokufest Film ve Belgesel Festivali" dün akşam başladı.

09.08.2015 12:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dha DIŞ HABER -

-Festivalde 100. yılını kutlayan Türk Sinemasını anlatan Motör belgesel büyük ilgi gördü

Kosova'da bu yıl 14'üncüsü düzenlenen "Uluslararası Dokufest Film ve Belgesel Festivali" dün akşam başladı.

8-16 Ağustos tarihleri arasında yapılan, 80 ülkeden 3 Bin 600 filmin başvurduğu festivalde 43 ülkeden 228 filmin gösterileceği açıklandı. Festival kapsamında Prizren'deki 8 sinema da kısa film ve belgeseller sanat severlerin beğenisine sunulacak. Festival nedeniyle dünyanın birçok ülkesinden binlerce katılımcının Prizren'e geldiği belirtildi. Festival öncesi kokteyle gitmek isteyen Avrupalı misafirlerden, Balkanlar da sadece Kosova'ya uygulanan vize muafiyetini protesto etmek amacıyla Osmanlı döneminden kalma tarihi Taşköprü'nün gümrük kapısına dönüştürülerek, Avrupa ülkelerinden gelen davetlilere sembolik olarak köprüden geçen yabancılardan pasaport ve vize uygulandı.

Kokteylin ardından Dokufest kısa film ve belgesel festivali başladı. Kokteyde DHA'ya konuşan "Uluslararası Dokufest Film ve Belgesel Festivali" Müdürü Erol Bilibani, "Uluslararası Dokufest Film ve Belgesel Festivali"nin dünya festivaller sıralamasında önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı ve her geçen yıl ilginin giderek arttığını söyledi. "Uluslararası Dokufest Film ve Belgesel Festivali" Kısa Film Sorumlusu Türkiye mezunu Sami Karahoda da, bu yıl 80 ülkeden 3 Bin 600 kısa film başvurusu arasından seçim yapmakta zorlandıklarını söyledi. Başta Osmanlı kalesi olmak üzere 8 ayrı sinema da 1 hafta boyunca gösterilecek olan kısa film ve belgeseller arasında Türkiye'den 4 adet film yer almakta. Prizren nehrini ikiye bölen Akdere üzerine kurulan sinemada, festivalin ilk gecesi Türk yönetmen Cem Kaya'nın Yeşil Çam'ın 100 yıllık geçmişini anlatan Motör adlı belgesel filmi büyük ilgi gördü.

Görüntü Dökümü:

Osmanlı köprüsünde Avrupalılardan sembolik vize işlemleri

Kokteylden detay

Türk sinemasını anlatan belgesel filmi izlenmesi

Dokufest Başkanı Erol Biliban'la söyleşi

Dokufest Kısa Filim Sorumlusu Sami Karahoda ile söyleşi

(Haber Kamera: Enis TABAK - KOSOVA - DHA)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kosova'da 'Uluslararası Dokufest Film ve Belgesel Festivali' Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement