Kosova'daki Protesto - Son Dakika
Güncel

Kosova'daki Protesto

Kosova\'daki Protesto

Protestoda çıkan olaylarda ikisi ağır 56 polis yaralandı, 31 gösterici gözaltına alındı Kosova Başbakanı Mustafa: "Protesto, hükümeti yıkmak amacıyla düzenlendi"

27.01.2015 23:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kosova Emniyet Genel Müdürü Shpen Maxhuni, başkent Priştine'de bugün düzenlenen protestoda çıkan olaylarda ikisi ağır 56 polisin yaralandığını, 31 göstericinin gözaltına alındığını söyledi.

Maxhuni, Kosova Başsavcısı Syle Hoxha ile düzenlediği ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada, protestoların bilançosu hakkında bilgi verdi.

Polisin olaylarda plastik mermi kullandığını ifade eden Maxhuni, gözaltıların devam ettiğini belirtti.

Bu arada, Kosova Başbakanı İsa Mustafa da Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Haşim Taçi ile düzenlediği ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada, bugünkü protestoların "hükümeti yıkmak amacıyla" düzenlendiğini öne sürdü.

Protestonun Kosova kanunlarına, Anayasına ve mevcut düzene zarar verdiğini söyleyen Mustafa, protesto esnasında kamu kurumlarına, vatandaşlara, polise ve özel mal varlıklarına zarar verilmesini kınadığını ifade etti.

Mustafa, protestonun "siyasi motifli" olduğunu savunurken, bugünkü olayların Kosova'ya büyük zarar verdiğini vurguladı.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Haşim Taçi de "vatandaşların protesto hakkının bulunduğunu ancak şiddetin kabul edilemez olduğunu" ifade etti.

Olay

Ülkenin kuzeyindeki Mitrovitsa kenti yakınlarında bulunan "Trepça" firmasına ait madenin kamulaştırılmasını ve Sırp kökenli Topluluklar ve Geri Dönüş Bakanı Aleksandar Yablanoviç'in görevden alınmasını talep eden çok sayıda vatandaş, öğle saatlerinde şehir merkezinde toplandı.

Kendin Karar Al (Vetevendosje) Hareketi'nin organize ettiği ve bazı muhalefet partilerinin de destek verdiği protestoda polisle eylemciler arasında arbede yaşandı. Kendisine taş ve diğer sert cisimlerle saldıran eylemcilere, polis göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su ile karşılık verdi.

Yaşanan olayların ardından, protestonun sürdüğü alana çok sayıda ambulans geldi.

Kosova Klinik Merkezi Sözcüsü Shepend Fazliu, yaptığı açıklamada, çıkan olaylarda 30 kişiye tıbbi müdahalede bulunulduğunu söyledi. Fazliu, yetkililerden tıbbi müdahale talebinde bulunanların kaçının polis kaçının sivil olduğu konusunda herhangi bir açıklama yapmadı.

Kosova polisi, özellikle cumartesi günü düzenlenen eylemde camları kırılan hükümet binası etrafından geniş güvenlik önlemleri aldı.

Priştine'de Cumartesi günü düzenlenen protestoda da arbede yaşanmış, çıkan olaylarda 19'u polis 23 kişi yaralanmıştı. - Kosova

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kosova'daki Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Melikgazi Belediyesi, Ortaköy Sokağı'nı Kuracak
    17:57 Melikgazi Belediyesi, Ortaköy Sokağı'nı Kuracak

    Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, ilçeye 'Ortaköy Sokağı' ismini verecekleri gastronomi sokağı kuracaklarını duyurdu. Proje kapsamında, kumpir, dondurma ve yerel tatların yer alacağı mekanlar oluşturulacak. Palancıoğlu, projenin insan odaklı olduğunu ve ailelerin keyifli vakit geçirebileceği bir mekan oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası Antalya'da başladı
    17:57 Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası Antalya'da başladı

    Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde düzenlenen Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası başladı. 27 ülkeden 108 sporcu, İbrahim Çolak Cimnastik Salonu'nda gerçekleşen organizasyona katılıyor. İlk gün erkekler ve kadınlar bireysel alet elemeleri yapıldı. Türkiye'yi erkeklerde 9, kadınlarda ise 5 sporcu temsil ediyor. Organizasyon, 31 Mart'ta finallerle sona erecek.

  • Eskişehir'de yapılan denetimlerde 362 şüpheli sorgulandı, 1 çocuk yetkililere teslim edildi
    17:56 Eskişehir'de yapılan denetimlerde 362 şüpheli sorgulandı, 1 çocuk yetkililere teslim edildi

    Eskişehir'de polis ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, işletmeler, okul çevreleri ve parklar incelendi. 362 şüpheli sorgulanırken, kavşaklarda ve trafik ışıklarında dilendiği tespit edilen 1 çocuk Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne teslim edildi.

  • Marmaris Cumhur İttifakı Adayı Serkan Yazıcı, Görevine Sadık Kalacağına Yemin Etti
    17:53 Marmaris Cumhur İttifakı Adayı Serkan Yazıcı, Görevine Sadık Kalacağına Yemin Etti

    Marmaris Cumhur İttifakı adayı Serkan Yazıcı, seçilmesi halinde Atatürk İlke ve İnkılapları'na bağlı kalacağını, kamu kaynaklarını israf etmeden kullanacağını ve partizan faaliyetlerden kaçınacağını belirterek görevine sadık kalacağına yemin etti.

  • Gaybubet evlerinde saklanan 4 FETÖ üyesi yakalandı
    17:52 Gaybubet evlerinde saklanan 4 FETÖ üyesi yakalandı

    Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda, 'Gaybubet' evlerinde saklanan ve haklarında yakalama kararı bulunan ihraç kaymakam ve sayıştay denetçisi de dahil olmak üzere 4 FETÖ üyesi yakalandı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.


Advertisement