Kosova İslam Alimleri Birliği Diyanet-Sen'i Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Kosova İslam Alimleri Birliği Diyanet-Sen'i Ziyaret Etti

Diyanet İşleri Başkanlığının davetlisi olarak Türkiye’de bulunan Kosova İslam Alimleri Birliği Meclis Başkanı ve üyeleri, Diyanet Sen Diyarbakır şubesini ziyaret etti.

14.04.2014 18:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyanet İşleri Başkanlığının davetlisi olarak Türkiye'de bulunan Kosova İslam Alimleri Birliği Meclis Başkanı ve üyeleri, Diyanet-Sen Diyarbakır şubesini ziyaret etti.

Diyanet-Sen'i ziyaret eden Kosova İslam birliği Meclis başkanı ve üyeleri, Türkiye'de diyanette çalışan din görevlilerinin çalışma koşulları ve Türkiye'de din hizmetleri hakkında bilgi aldı.

Ziyarette konuşan Kosova İslam birliği yüksek kurulu üyesi ve Kosova İslam birliği genel başkan danışmanı Resat Hajri Mexhiti, Türkiye ve özellikle Diyarbakır'da olmaktan son derece memnun olduklarını, Diyarbakır'ın Peygamberler ve Sahabeler kenti olması nedeniyle bu ziyaretin kendilerini son derece memnun ettiğini belirtti. Peygamberler ve sahabeler kenti Diyarbakır'ın İslam dünyası açısından önemli bir kavşak olduğunu belirten Mexhiti, bölgedeki dini faaliyetlerin de yoğunluğunu memnuniyetle müşahade ettiklerini ifade etti.

Diyanet-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Evsen de Kosovalı din görevlilerini misafir etmenin kendileri için şeref olduğunu söyledi. Müslümanların kardeşlik duyguları içinde tüm sorunlarını çözebileceklerini ifade eden Evsen, kutlu doğum haftasının başta bölge olmak üzere, İnsanlığa barış ve huzur getirmesini diledi.

Diyarbakır Müftüsü Nimetullah Erdoğmuş da konukların Diyarbakır için önemli olduğunu, İslam'ın ümmet bilinci içinde kardeşlerinin yanlarında olduğunu belirtirken, ümmet bilincinin tüm dertlerin ilacı olduğunu kaydetti.

Ziyarete, Prizren İslam Birliği Başkanı Lütfi Balık, Kosova İslam Briliği Meclis Başkanı Ayni Sinani, Müftü Yardımcıları, Kosova-Prizren Din adamları, Diyanetsen Diyarbakır Şube yöneticileri katıldı.

Ziyaret Diyanet-Sen'in yemek ikramıyla sona erdi. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kosova İslam Alimleri Birliği Diyanet-Sen'i Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement