Kosova Meclisinde Başkanlık Seçimi - Son Dakika
Güncel

Kosova Meclisinde Başkanlık Seçimi

Kosova Meclisinde Başkanlık Seçimi

Üç aydır başkanı olmayan Kosova Meclisinde yeni meclis başkanını belirlemek için seçim yapıldı.

18.09.2014 13:03  Güncelleme: 13:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kosova'da 8 Haziran'da yapılan genel seçimlerden bu yana başkanı olmayan Kosova Meclisi'nde, yeni meclis başkanını belirlemek için seçim yapıldı.

Seçimlerde en fazla oyu alan Kosova Demokratik Partisi'nin (PDK) adayı Arsim Bajrami, yapılan oylamada meclis başkanı seçilmesi için gerekli desteği alamayınca meclis yeni başkanını seçemedi.

Oylamaya katılan 116 milletvekilinin 44'ü Bajrami için "evet" oyu kullanırken, 61 milletvekili PDK adayının meclis başkanlığına "hayır" dedi. Oylamaya katılan 11 milletvekili ise çekimser oy kullandı.

Meclisteki en yaşlı milletvekili olması dolayısıyla oturumu yöneten Flora Brovina, sonuçların açıklanmasının ardından genel kurul toplantısını sona erdirdi. Brovina, önümüzdeki günlerde, yeni oylama için milletvekillerinin bilgilendirileceğini söyledi.

Kosova'nın Geleceği İçin İttifak (AAK), Kosova Demokratik Birliği (LDK) ve Kosova İnisiyatifi tarafından aday gösterilen LDK Genel Başkanı İsa Mustafa, 17 Temmuz'daki genel kurulda meclis başkanı seçilmişti.

Ancak, Kosova Anayasa Mahkemesi, "meclis başkanının sadece seçimlerde en fazla oy alan partiden seçilebileceği" gerekçesiyle, Mustafa'nın meclis başkanlığını anayasaya aykırı olduğunu açıklamıştı. Anayasa Mahkemesi'nin açıklamasında, seçilecek yeni meclis başkanının sadece PDK'dan olabileceği belirtilmişti.

Kosova'daki genel seçimlerde, Başbakan Haşim Taçi'nin lideri olduğu PDK, yüzde 31,21 oy ile seçimleri kazanmıştı. - Kosova

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kosova Meclisinde Başkanlık Seçimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement