Kosova Meclisi'nde Herkes Güvenlik Kontrolünden Geçecek - Son Dakika
Dünya

Kosova Meclisi'nde Herkes Güvenlik Kontrolünden Geçecek

Kosova Meclisi\'nde Herkes Güvenlik Kontrolünden Geçecek

Kosova Meclisi Başkanlık Kurulu’nun kararı uyarınca yarın yapılacak genel kurul öncesinde meclis binasına alınacak olan tüm kişiler sıkı güvenlik kontrolünden geçecek.

14.10.2015 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kosova Meclisi Başkanlık Kurulu'nun kararı uyarınca yarın yapılacak genel kurul öncesinde meclis binasına alınacak olan tüm kişiler sıkı güvenlik kontrolünden geçecek.

Kosova Meclisi Başkanlık Kurulu'nda uygulanacak güvenlik kontrollerine bakanlar, milletvekilleri, mecliste görev yapan personel ve gazeteciler tabi tutulacak. Güvenlik kontrolünden Meclis Başkanı Kadri Veseli de muaf olmayacak. Güvenlik kontrolleri, meclis binasına tehlikeli maddelerin sokulmasını önlemek amacıyla yapılacak.

Meclis Başkanlık Kurulu'nun toplantısında Meclis Başkanı Kadri Veseli ile iktidardaki LDK Parlamento Grubu Başkanı İsmet Beqiri arasında polemik yaşandı. Veseli, kendisinin korkak olduğu söylentilerine, "Hayatımda hiç korkmadım. Bir tek utanmaktan korkarım" cevabını verdi.

LDK Parlamento Grubu Başkanı İsmet Beqiri ise, insanların meclise silahla girdiklerini, dolayısıyla güvenlik kontrolleri yönetmeliğinin işlemesinin gerektiğini savundu.

"DEVRİM YAPILMASINA İZİN VERMEYECEĞİM"

Meclis Başkanı Kadri Veseli, meclis çalışmalarının bloke edilmesi nedeniyle fikir, düşünce ve tutumlarını dile getiremediklerini belirterek, "Mecliste azınlıktaki muhalefet milletvekilleri tarafından çoğunluktaki iktidar milletvekillerinin hakları ihlal ediliyor. Mecliste ne küçük çapta ne de büyük çapta devrim yapılmasına izin vereceğim" ifadesini kullandı.

MECLİS GENEL KURULU'NA GÖZ YAŞARTICI GAZ ATILMIŞTI

Meclis Genel Kurulu'nun son birleşiminde muhalefet partileri milletvekilleri salona göz yaşartıcı gaz atarak, genel kurul çalışmalarını engellemişti. Gaz nedeniyle 2 milletvekilli fenalık geçirmişti. Ana muhalefet partisi Vetëvendosje Hareketi (Kendin Karar Al) milletvekillerinin bu davranışı Kosova'da büyük tepkilere yol açtı. Priştine'deki yabancı misyonlar da bu eylemi demokrasiye şiddetle müdahale olarak nitelemişti. - PRİŞTİNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Kosova Meclisi'nde Herkes Güvenlik Kontrolünden Geçecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement