Kosova Meclisi'nde Muhalefetten Yine Gazlı Eylem - Son Dakika
Dünya

Kosova Meclisi'nde Muhalefetten Yine Gazlı Eylem

Son iki genel kurul toplantısında muhalefetin göz yaşartıcı eylemine sahne olan Kosova meclisi genel kurulunda muhalefet tekrar göz yaşartıcı gaz kullandı.

23.10.2015 19:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son iki genel kurul toplantısında muhalefetin göz yaşartıcı eylemine sahne olan Kosova meclisi genel kurulunda muhalefet tekrar göz yaşartıcı gaz kullandı.

Kosova meclisi bu seferde bilindik görüntülere sahne oldu. Son iki genel kurul toplantısında muhalefetin göz yaşartıcı eylemine sahne olan Kosova meclisi genel kurulunda muhalefet tekrar göz yaşartıcı gaz kullandı.

Yarım saat gecikmeyle başlayan genel kurul toplantısına bu sefer gazdan koruyucu maske ile gelen milletvekilleri de vardı. Salonda sivil polisler de hazır durumda bekletildi. Meclis başkanının koltuğuna oturmasıyla, muhalefet milletvekilleri kürsüye yürüdü. Meclis başkanı ile muhalefet milletvekilleri arasında tartışma sürerken, muhalefet milletvekillerine ayrılmış olan koltuklardan yine göz yaşartıcı gaz dumanları yükseldi. Meclis Başkanı Kadri Veseli toplantıya 1 saatlik ara verdi.

Meclis lobisinde yaptığı açıklamada Vetëvendosje Hareketi'nin Parlamento Grubu Başkanı Glauk Konjufca, Brüksel'de imzalanan Kosova'da Sırp Belediyeler Topluluğu'nun kurulmasını öngören Anlaşma ile Kosova ve Karadağ arasında Devlet Sınırları Anlaşması'nın geçersiz ilan edilmesi için meclis toplantıların engelleneceğini belirtti. Meclis Genel Kurulu toplantısına ara verildiği sırada muhalefet partilerinden 300 kadar sempatizan meclis binası önünde protesto gösterisi düzenlendi. Göstericiler muhalefete destek vererek, söz konusu anlaşmaların derhal geçersiz sayılmasını talep etti. Meclis binası önünde sıkı güvenlik tedbirleri alan Kosova polisi, göstericilerin meclise girmesini engellemek için kordon oluşturdu. Başkent Priştine'de gergin durum devam ediyor. (EK-YM-ÖZ-D) - PRİŞTİNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Kosova Meclisi'nde Muhalefetten Yine Gazlı Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement