Kosova'nın Bağımsızlık Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Kosova'nın Bağımsızlık Yıl Dönümü

Kosova\'nın Bağımsızlık Yıl Dönümü

Eski Kosova Cumhurbaşkanı Fatmir Sejdiu, Türkiye'nin Kosova'nın önemli bir dostu olduğunu, bağımsızlık sürecinde ve sonrasında çok büyük katkılar sağladığını söyledi.

22.02.2015 21:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Kosova Cumhurbaşkanı Fatmir Sejdiu, Türkiye'nin Kosova'nın önemli bir dostu olduğunu, bağımsızlık sürecinde ve sonrasında çok büyük katkılar sağladığını söyledi.

Kosova'nın 7. bağımsızlık yıl dönümü dolayısıyla İzmir Kosova Rumeli Kültür Sanat ve Turizm Derneği tarafından Buca Yedigöller Rüya Vadisinde kutlama programı düzenlendi.

Programa katılan Fatmir Sejdiu, bağımsızlığın Kosovalılar için büyük önem taşıdığını, bağımsızlığı coşkuyla kutladıklarını kaydetti.

Sejdiu, Türkiye'nin ülkesinin önemli bir dostu olduğunu ifade ederek, "Bağımsızlık sürecinde ve sonrasında çok büyük katkıları olan bir ülkedir. Bunun için de Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm kurumları ve halkına canı gönülden teşekkür etmek istiyorum. Kosova'nın ekonomik kalkınmışlığında da çok büyük katkıları devam etmektedir" diye konuştu.

Kosova'nın Ankara Büyükelçisi Avni Spahiu da kutlama etkinliğine katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

"İçimizden bir ülke"

AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait ise Kosova'nın bölgesinde stratejik öneme sahip olduğunu, bir çok Batılı ülkenin dikkatini çektiğini anlattı.

"İçimizden bir ülkenin 7. yaşını kutluyoruz" diyen Sait, şöyle devam etti:

"Kosova'da en fazla yatırım yapan yabancı firmalar Türk firmalarıdır. 1 milyon avro civarında bir yatırım yapıyor Türk firmaları. Kosova ekonomisi içinde Türk yatırımları büyük rol oynuyor. Yatırıma ticari olarak bakmıyoruz, oraların iyi olması bizim de burada iyi olmamız demek. Çünkü evladı fatihan dediğimiz, sevdiğimiz, gönülden bağlı olduğumuz insanlar."

İzmir Valisi Mustafa Toprak da Kosova'nın tarihinin kadim yıllara dayandığını dile getirerek, "Kosovalılar değişik sıkıntılarla karşılaştı ama topraklarında var olmayı başardı. Bunlar bir ve beraber olmanın sonuçları. Siz orada bağımsız Kosova Cumhuriyetini kurdunuz, bizim de burada yüreğimiz sizinle attı. Kosova Türkiye'dir, Türkiye Kosova'dır. Ne mutlu Kosova'ya, ne mutlu Türkiye Cumhuriyeti'ne" diye konuştu.

Konuşmaların ardından bağımsızlık pastası kesildi, halk oyunları gösterileri sunuldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kosova'nın Bağımsızlık Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement