Kosova, Türk Yatırımcıları Bekliyor… - Son Dakika
Güncel

Kosova, Türk Yatırımcıları Bekliyor…

Kosova, Türk Yatırımcıları Bekliyor…

Kosova Ticaret ve Endüstri Bakanlığı, Kosova Tarım Ormancılık ve Kırsal Kalkınma Bakanlığı ve Kosova Türkiye Ticaret Odası yetkilileri BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya geldi.

14.10.2016 11:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dernek merkezinde gerçekleşen ziyaretlerde konukları, BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları İskender İskenderoğlu ve Fatih Şakir ile Yönetim Kurulu üyeleri Süleyman İnan ve Hakan Kızılırmak karşıladı.

Genç ve ucuz iş gücü olan bir ülkeyiz…

Ticaret ve Endüstri Bakanlığı heyeti adına konuşan Bakan Yardımcısı Avni Kastrati, BALKANTÜRKSİAD'ın Balkan coğrafyası için çok önemli olduğunu ve Balkanlar ile Bursa arasında kurulan köprüde büyük emekleri bulunduğunu ifade etti. Kosova'nın son yıllarda oldukça fazla gelişim gösterdiğini belirten Kastrati: "Biz kurulduğumuz günden bu yana Türkiye'nin ve sizlerin desteğini her zaman arkamızda hissettik. Ülke olarak bizler de yeni gelişmekte olan, hem kuruluş hem de nüfus yapısı olarak genç bir ülkeyiz. Türkiye gibi güçlü ve gönül bağımız olan bir ülkenin genç nüfusu ve ucuz iş gücünün fazla olduğu ülkemize yatırım yapması hem bizim için hem de Türkiye için faydalı bir adım olacaktır" diye konuştu.

Tarım Ormancılık ve Kırsal Kalkınma Bakanlığı heyeti adına konuşan Bakan Yardımcısı Kurtan Kajtazi ise yatırım için Kosova'nın çok cazip bir ülke olduğunu ifade etti. Kajtazi: "Ülkemizin gözbebeği tarımdır. 2008'de kurulduğumuz güne oranla çok daha iyi durumdayız. Ülkemize yatırım yapın ki siz kazanç sağlayın, bizim gençlerimizin de iş imkanı olsun. Ayrıca Uzakdoğu, Avrupa ve Amerika'ya ülkemiz üzerinden daha kolay ürün gönderebilirsiniz" dedi.

Türkiye'nin bilgi ve yatırım gücüne ihtiyacımız var…

Kosova Türkiye Ticaret Odası heyeti adına konuşan Arben Fetahu ise Türk iş adamlarının genelde altyapı hizmetleri için Kosova'ya yatırım yaptığını ifade etti. Farklı yatırımlar için de beklenti içerisinde olduklarını belirten Fetahu şunları söyledi: "Bizler tarım, tekstil ve enerji sektörlerinin ağırlıklı olduğu bir ülkeyiz. Özellikle tarım konusuna çok önem veriyoruz. Türkiye'nin tarımdaki bilgi ve yatırım gücüne ihtiyacımız var. İki ülke arasındaki bu tarihi ve dostluk köprüsünün ekonomik olarak da atılması için çalışmalarımızı sürdürmek istiyoruz."

İş birliklerine her zaman hazırız…

BALKANTÜRKSİAD adına konuşan Başkan Yardımcısı İskender İskenderoğlu ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi: "Balkan coğrafyası bizim gönül bağımızın olduğu bir coğrafya. Yaptığımız etkinliklerimizle hep Balkanlara katkı sağlamaya çalışıyoruz. Her zaman ortak projeler ve iş birliklerine hazırız. Bizler kurulduğumuz günden bu güne 12 Balkan ülkesinde yurt dışı zirveleri gerçekleştirdik. Önümüzdeki dönemde de bunları sürdürmeyi planlıyoruz. Sizlerle olan gönül bağımızı ekonomik boyutta da sürdürmek en büyük arzumuz. Zaten bizler Balkan ülkelerine gidiyoruz. Görüldüğü üzere oradan da heyetler geliyor. Yani ikili iş görüşmelerimiz ve ilişkilerimiz sürmeye devam edecek.

Ziyaretlerin ardından BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İskender İskenderoğlu tarafından konuklara hediyeler verildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kosova, Türk Yatırımcıları Bekliyor… - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement