Kosovalı Bakan Başkan Hazinedar'ı Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Kosovalı Bakan Başkan Hazinedar'ı Ziyaret Etti

Kosova Çevre Bakanı Ferid Agani, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ı ziyaret etti.

02.01.2016 16:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kosova Çevre Bakanı Ferid Agani, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ı ziyaret etti.

Kosova Çevre Bakanı Ferid Agani, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ı ziyaret etti. Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Bakan Ferid Agani ile Başkan Murat Hazinedar birbirlerine hediye taktim etti. Beşiktaş Belediyesi'ne düzenlediği ziyaretle ilgili konuşan, "Kosova Çevre Bakanı Ferid Agani, Kosova genç bir ülke. Bağımsızlığında 8. yılını kutluyor. Başka ülkelerin tecrübelerinden faydalanıyoruz. Türkiye gibi bir ülkeyle dost olmaktan çok mutluyuz. Türkiye ile paylaştığımız çok uzun bir geçmişimiz var. Türkiye'nin de Kosova'ya karşı özel bir samimiyetinin olduğunu biliyoruz. Türkiye'den gelen destekler bizim ülkemizin ortaya çıkmasına katkılar sağlıyor. Bizim de sizinle olan benzerliklerini daha da artırıyor. Türkiye'den gelen destekler kendi toplumumuzda çok kısa sürede reaksiyon buluyor. Çok sayıda Kosovalı genç Türkiye'de eğitim görüyor. Türkiye'den iyi örnekleri kendi ekonomimiz içinde uygulamaya çalışıyoruz. Örnek alıyoruz" dedi.

"TÜRKİYE'NİN AB SÜRECİ GELİŞEN İLİŞKİLERE BAĞLI"

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, "Kosova Çevre Bakanımız Ferid Agani'yi Beşiktaş'ta İstanbul'da ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Kosova tarihi bağlarımızın olduğu çok önemli bir ülke. Geçen Ramazan ayında oradaki kardeşlerimizle birlikte olmak için bir ziyaret gerçekleştirmiştik. Kendisi Türk ve Türkiye dostu bir bakan. Bugüne kadar Türkiye ile işbirliğinin en önemli ismi oldu. Bunu büyütmek zorundayız. Türkiye'nin Avrupa Birliği süreci, gelişen ilişkilere çok bağlı. Ekonomik olarak çok önemli bir potansiyele sahip bir ülke. Bizim açımızdan Avrupa'ya uzanan yolda muhakkak işbirliğini geliştirmemiz gereken küçük ama önemli bir ülke Kosova. Biz Beşiktaş Belediyesi olarak bakanımızla işbirliği yapacağız" diye konuştu.

Konuk Bakan Agani'nin tavsiyesi ile Kosova'nın bir kenti ile kardeş kent olabileceklerini ifade eden Başkan Hazinedar, "2019 yılına kadar 30 ile 50 arasında bir şehirle kardeş şehir olacağız. Şuana kadar 11 yabancı şehirle kardeşiz. Biz de bakanımızın tavsiye edeceği bir şehirle kardeş belediye oluruz" açıklamasında bulundu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kosovalı Bakan Başkan Hazinedar'ı Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement