Kosovalılar Aydın'da Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Kosovalılar Aydın'da Bir Araya Geldi

Kosovalılar Aydın\'da Bir Araya Geldi

Aydın Kosovallılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin düzenlemiş olduğu “Dayanışma Birlik ve Kardeşlik Gecesi”nde yıllar önce Aydın’a yerleşmiş olan Kosovalılar bir araya geldi.

20.05.2016 10:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Kosovallılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin düzenlemiş olduğu "Dayanışma Birlik ve Kardeşlik Gecesi"nde yıllar önce Aydın'a yerleşmiş olan Kosovalılar bir araya geldi.

Gecede birlik ve beraberlik mesajları verilirken, konuklara Arnavut böreği ve komposto ikram edildi. Gecenin açılış konuşmasını yapan Aydın Kosovallılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Niyazi Aykut, "Bu derneği, Aydın'da oturan Arnavutların birbirleriyle tanışması, kaynaşması ve dayanışması için kurduk. Derneğimiz ilk etkinliğini geçen yıl Ramazan ayında, üyelerine ve sivil toplum örgütlerine iftar yemeği vererek yaptı. Bu gecemiz ile ikinci etkinliğimizi gerçekleştirmenin onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Önümüzdeki yıllarda daha büyük ve güzel organizasyonlar, yapacağız. Gecemizin düzenlenmesinde emeği ve desteği olan herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Dayanışma Birlik ve Kardeşlik Gecesine Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Kosova Başbakanı Başdanışmanı ve Milletvekili Blerim Grainca, AK Parti İzmir eski Milletvekili Rıfat Sait, Kosova Ankara Büyükelçisi Avni Spahiu, Kosova Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu Kosova Başkonsolosu Rahmi Morina, Koçarlı Kaymakamı Fırat Çelik, Buharkent Kaymakamı Cemil Öztürk, Kocarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk, Aydın Kosovallılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Niyazi Aykut, MHP Aydın İl Başkanı Cem Akbudak, AK Parti Efeler İlçe Başkanı Aytaç Arslan, kurum ve kuruluş müdürleri ve Kosovalı vatandaşlar katıldı.

AYDIN'DA KÜÇÜK KOSOVA VAR

Aydın'daki Kosovalılarla bir arada olmaktan çok mutlu olduğunu ve karşısında küçük bir Kosova bulunduğunu ifade eden Kosova Ankara Büyükelçisi Avni Spahiu, "Adetlerinizi, kültürünüzü muhafaza ettiniz ve Türkiye'ye çok güzel bir şekilde entegre oldunuz. Kosova yönetiminden ve halkından selam getirdim. Kosova artık özgür bir devlet inşallah hepiniz ziyaret edersiniz. Kosova ve Türkiye ilişkileri son derece önemli. Türkiye her zaman yanımızda oldu. Türk halkına çok büyük saygı duyuyoruz ve onlara minnettarız. İki halk arasındaki dostluğu muhafaza eden sizlersiniz." Dedi.

"AYDIN'DA 1 MİLYON 51 BİN KOSOVALI KARDEŞİM VAR"

Kosovalı vatandaşları Aydın'da ağırlamaktan ve onlarla birlikte olmaktan son derece mutlu olduklarını kaydeden Aydın Valisi Erol Ayyıldız, "Bizler kardeşiz. Kardeşlik hukukunun tüm özelliklerini de atalarımızdan, geleneğimizden alarak devam ettiriyoruz. Yarın da bunu devam ettireceğiz. Aydın'da ne kadar Kosovalı, Arnavut kardeşimiz var derseniz Aydın'da 1 milyon 51 bin Arnavut Kosovalı kardeşim var" dedi.

GÖNÜLLERDE SINIR OLMAMALI

Osmanlının torunları olduklarını belirten İstanbul Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Recep Şencan, "Biz imparatorluğun varisiyiz. 1912'de Kosova'dan göç edip bu ülkeye yerleşmişiz ve ülkenin dört bir yanına dağılmışız. Fakat oluşan bu sınırların gönüllerimizde olmaması lazım. Bizler her zaman Kosova'ya sahip çıkacağız. Kosova ne kadar Türkiye ise Türkiye o kadar Kosova'dır. Bizler her zaman bu birlikteliği sağlamaya çalışacağız. Aydın'daki hemşerilerimizin düzenlemiş olduğu bu muhteşem gece için herkese teşekkür ederiz." dedi.

Protokol konuşmalarının ardından Kosova Sanatçısı Sevim Balkan'ın seslendirmiş olduğu eserlere katılımcılar da eşlik ederek doyasıya eğlendi. Kosova Halk oyunlarını oynayan halk oyunu ekibinin gösterisi büyük beğeni topladı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kosovalılar Aydın'da Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement