Köstebek Hırsızlar Amaçlarına Ulaşamadan Kaçtı - Son Dakika
Güncel

Köstebek Hırsızlar Amaçlarına Ulaşamadan Kaçtı

Köstebek Hırsızlar Amaçlarına Ulaşamadan Kaçtı

Aydın'da, girdikleri bir binadan duvarları delerek yandaki binaya geçen hırsızlar, iki işyerine ait çelik kasaları oksijen kaynağıyla açmak istedi.

13.04.2015 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'da, girdikleri bir binadan duvarları delerek yandaki binaya geçen hırsızlar, iki işyerine ait çelik kasaları oksijen kaynağıyla açmak istedi. Kasaları açamayan hırsızlar, ardından yine duvarı delerek kuyumcu dükkanına ulaşmaya çalıştı. Hırsızlar, karşılarına demir parmaklıklar çıkınca pes edip kaçtı. En az 2 kişi oldukları belirlenen hırsızların kimliğinin belirlenmesi ve yakalanması için çalışma başlatıldı.

Veysipaşa Mahallesi'ndeki 7 katlı bir dershane binasına geçen hafta sonu giren hırsızlar, ardından ikinci kat seviyesinden duvarı delip, bitişikteki diğer binaya ulaştı. Köstebek gibi çalışmayı sürdüren hırsızlar, duvarını deldikleri avukat Ali Rıza Öztürk'ün bürosuna girdi. Bürodaki çelik kasayı oksijen kaynağıyla açmaya çalışan, ancak amaçlarına ulaşamayan hırsızlar, ardından tekrar duvarı delerek Mehmet Akseki'ye ait plastik malzeme satan işyerine ulaştı. Buradaki kasayı da açamayan hırsızlar, Mehmet Atay'a ait kuyumcu dükkana yöneldi. Duvarı delmeye başlayan, ancak demir parmaklıkla karşılaşan hırsızlar, pes etti. Geldikleri yolu kullanan hırsızlar, binadan ayrıldı.

SABAH FARKEDİLDİ

Bugün sabah saatlerinde işyerlerini açan çalışanlar duvardaki deliği görünce durumu, polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis, delil arayıp inceleme yaptı. İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, olay yerine gelerek konuyla ilgili bilgi aldı. Hırsızların kimliğinin belirlenip yakalanması için çalışma başlatıldı. Hırsızlık girişimi sırasında kullanılan, ancak geride kalan oksijen kaynağı, kazma ve küreklere incelenmek üzere el konuldu.

Sabah karşılaştıkları manzara karşısında şaşırttığını belirten Mehmet Akseki'nin oğlu Ahmet Akseki, "Dershanenin havalandırma boşluğundan geçip bizim duvarı delmişler. Çatı katından yük asansörünü kullanıp, işyerine inmişler. Daha sonra bizim ve yan taraftaki avukatın kasasını açmaya çalışmışlar ve sarraf komşumuzla aramızda bulunan bir metre kalınlığındaki duvarı delmişler. Kasaları açamamışlar ancak duvarı tamamen delmişler. Sanırım vakitleri yetmedi ki üç işyerinden de bir şey alamadan kaçıp gitmişler. Kasaları patlatmak için kullandıkları bazı malzemeler burada kalmış" dedi.

İL EMNİYET MÜDÜRÜ BİLGİ ALDI

İşyerine geldiğinde ortalığı karma karışık bir halde bulduğunu söyleyen işyeri çalışanı Şemsettin Saatçioğlu, "Sanırım Cumartesi gecesi girmişler. Duvarı delip kuyumcuyu soymaya çalışmışlar ama ulaşamamışlar. Bizim de kasayla oynayıp ortalığı batırmışlar" diye konuştu. - Aydın

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Köstebek Hırsızlar Amaçlarına Ulaşamadan Kaçtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement