Kötü Hava Manisalı Üreticiyi Vurdu - Son Dakika
Yerel

Kötü Hava Manisalı Üreticiyi Vurdu

Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, 2015 yılında Manisalı üreticileri doğal afetlerin mağdur ettiğini belirterek, "2015 yılı içinde Manisa'da 5 kez don, dolu, yoğun kar yağışı ve şiddetli rüzgar meydana geldi" dedi.

30.06.2015 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, 2015 yılında Manisalı üreticileri doğal afetlerin mağdur ettiğini belirterek, "2015 yılı içinde Manisa'da 5 kez don, dolu, yoğun kar yağışı ve şiddetli rüzgar meydana geldi" dedi.

Çebi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Manisa'da zeytin, hububat, üzüm ile sebze ve diğer meyve üretimi yapılan 5 milyon 130 bin dekar ekili ve dikili tarım arazi bulunduğunu belirtti.

Manisalı çiftçilerin bu yıl hava koşulları nedeniyle zirai olarak art arda olumsuzluklar yaşadıklarını ifade eden Çebi, "2015 yılı içinde Manisa'da 5 kez don, dolu, yoğun kar yağışı ve şiddetli rüzgar meydana geldi" diye konuştu.

-En çok Sarıgöl ve Saruhanlı'da hasar var

Çebi, son 6 ayda meydana gelen 5 afetten en çok Sarıgöl ve Saruhanlı ilçelerindeki, en az ise Gördes'teki ekili ve dikili arazilerin etkilendiğini belirterek, şunları kaydetti:

"İl genelinde 447 bin dekar alan zarar gördü. Aynı bölgenin birden fazla etkilenmesi nedeniyle kümülatif olarak hasar oluşan alan miktarı 610 bin dekarı buldu. Zarar gören alan, il genelindeki ekili alanın yaklaşık yüzde 8,5'ine denk gelmektedir. Hasarın düzeyini tespit etmek için çalışmalar halen devam ediyor."

35 milyon liralık afet yardımı geldi

Hasan Çebi, yaşanan doğal afet nedeniyle Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD), üretiminin yüzde 40'ın üzerinde zarar gören çiftçilere dağıtılmak üzere, 35 milyon lira destek ödemesi gönderdirildiğini bildirdi.

Bu destek ödemesinden hasar miktarı yüzde 40 ve üzerinde olan tüm çiftçilerin yararlanabileceğini vurgulayan Çebi, üreticilerin TARSİM sigortası olsun ya da olmasın bu desteklemeden faydalanabilmesi için mutlaka Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne başvurmaları gerektiğini hatırlattı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kötü Hava Manisalı Üreticiyi Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement