Kovanlara Ayı Saldırısı Sigorta Kapsamına Alındı - Son Dakika
Yerel

Kovanlara Ayı Saldırısı Sigorta Kapsamına Alındı

Ardahan Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı İlhan Evliyaoğlu, arılı kovanlara ayı ve vahşi hayvanları saldırısının sigorta kapsamına alındığını söyledi.

26.03.2015 14:38  Güncelleme: 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ardahan Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı İlhan Evliyaoğlu, arılı kovanlara ayı ve vahşi hayvanları saldırısının sigorta kapsamına alındığını bildirdi.

Evliyaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı düzeyinde başlattıkları çalışmada sonuç aldıklarını, bu kapsamda bundan sonra kovanlara ayı ve vahşi hayvanların saldırısı sigorta kapsamına alındığını kaydetti.

Ardahan'da yıllık ortalama 100-150 arılı kovanın ayılar tarafından yağmalandığını, ancak bunun hiçbir şekilde sigortalar tarafından karşılanmadığını anımsatan Evliyaoğlu, şöyle konuştu:

"Kaza, deprem, sel yani doğal afetlerde karşısında sigortalı olan arılı kovanların zararları karşılanır. Ancak bölgemiz başta olmak üzere, çoğu bölge için en büyük sorun ayı ve vahşi hayvan saldırıları olurken, ne yazık ki bu olay sigorta kapsamında değildi. Üstelik de bölgemizde doğal afet konusunda çok fazla sorunumuz yokken ayı ve vahşi hayvanların saldırısında her yıl ortalama 100-150 kovan kaybımız oluyor. Girişimlerimiz sonuç verdi şükür. Bu konuda bakanlıktaki yetkililere teşekkür ediyoruz. Bundan böyle sigortalı olan arılı kovana ayı saldırdığında zararı sigorta tarafından karşılanacak."

Evliyaoğlu, söz konusu uygulama için arıcıları bilgilendirdiklerini, arıcıların gelişmeden memnun olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kovanlara Ayı Saldırısı Sigorta Kapsamına Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement